Actualitate

Cum a reușit un copil de 10 să transforme pandemia în avantaj: ”Fiind acasă, programul a devenit mult mai aerisit, pentru că nu trebuia să plec la şcoală”. Confesiunile lui Noemi Radu, singurul elev cu medie maximă la Evaluarea Națională (FOTO)

Într-un an extrem de greu, în care elevii au stat mai mult acasă decât au mers la școală, în care cursurile s-au desfășurat  online, acolo unde a fost posibil asta,  Buzăul a  înregistrat rezultate cu mult mai slabe la Evaluarea Națională, decât anul trecut . Un singur elev a reușit performanța de a obține media 10, față de 15 câți au fost anul trecut. ”Un elev de aur”, după cum îl numesc profesorii care i-au predat la școală.

Noemi Radu este singurul elev cu media 10 la Evaluarea Națională susținută în județul Buzău. Un copil de aur, de 10 pe linie, care a avut rezultate maxime în toți anii de studiu, spune Monica Gheorghe, directorul  Școlii 1, acolo unde a absolvit Noemi, fiind șefă de promoție

” E o fetiță deosebită, un copil cu bun simț, care are toate ingredientele să iasă un om deosebit, indiferent de domeniul pe care vrea să-l urmeze. Un copil cu 10 pe linie de când a intrat în această școală și până acum. A fost de altfel anul acesta, unul dintre cei 3 șefi de promoție pe care i-a avut școala noastră”, a declarat directorul Școlii 1, Monica Gheorghe.  

Extrem de emoționată, plângând și râzând în același timp, mama lui Noemi Radu, a dezvăluit, marți, pentru Focus Fm și șansanews.ro cum a trăit momentul în care a aflat că fiica sa este singurul copil cu 10 la Evaluarea Națională de anul acesta.

” Sunt momente unice pe care doar un părinte cu un copil de 10 le poate înţelege. Este o bucurie enormă. Am plâns şi am râs în acelaşi timp. Nu ne-a luat prin surprindere. Este un copil de 10. A fost şef de promoţie. I-a plăcut şi îi place să înveţe, dar acum când vin rezultatele ne copleşesc. Ea învaţă zilnic, indiferent de materie pentru că eu au fost iniţial generaţia care s-a spus că vor da testul Pisa cu mai multe materii, apoi s-au schimbat lucruile. Au rămas doar pe română şi matematică şi este copilul care a învăţat la toate materiile. Pictează foarte frumos. I-a plăcut şi s-a dezvoltat foarte bine.”, ne-a dezvăluit Amelia Radu, mama lui Noemi.

Noemi va merge mai departe la Liceul Adventist Ștefan Demetrescu din Capitală, la profilul matematică-informatică. Este de altfel liceul pe care l-a absolvit și tatăl ei :

” Am simţit o bucurie enormă, astăzi, când am aflat rezultatul.  Slavă Domnului pentru aceste rezultate  Am avut profesori foarte buni de care ştiu că îmi va fi foarte dor, care m-au încurajat şi care au avut grijă atât de latura aceasta a responsabilităţii, cât şi a înţelegerii lecţiilor pe care ni le predau, cât şi de latura emoţională, să mă simt bine, să nu am emoţii la ore, să fiu mai curajoasă. Cu toţii au contribuit să fiu ceea ce sunt acum!”

Noemi spune că a învățat tot timpul, iar secretul din spatele rezultatelor excepționale este gestionarea și eficientizarea timpului. Dar, dincolo de studiu, care i-a ocupat mare parte din timp, adolescenta spune că a avut vreme și de pasiuni și de prieteni :

” Îmi place extrem de mult să pictez, îmi place să cânt la pian, îmi place să scriu cărţi, să compun proză, poezie. Îmi place să îmi ocup timpul cât mai frumos şi cred ca o organizare bună a timpului m-a putut ajuta să îmi pot împărţi responsabilităţile cum trebuie şi să fac cât mai multe. Pandemia am văzut-o mai mult ca pe un avantaj pentru că fiind acasă, acel program de care v-am pus a devenit mult mai aerisit deoarece nu a trebuit să plec la şcoală şi am fost acasă. Pentru mine a fost de folos.

Am prieteni. Cu colegii de clasă mă înţeleg foarte bine. Am prieteni chiar şi din alte oraşe cu care mă mai întâlnesc. Îmi doresc să merg pe mate-info şi ce vrea Domnul mai departe”, ne-a dezvăluit Noemi.

Următoarele două medii după cea obținută de eleva de la Școala 1 sunt de 9.87 și au fost obținute de elevi de la școala din Siriu și de la Școala George Emil Palade. Două medii de 9.85 sunt ale unor elevi de la școlile 1 și 11 din municipiu.