Actualitate

Dramă într-o familie din Nehoiu! O femeie e dispărută de o săptămână. Polițiștii iau în calcul ipoteza unui suicid

UPDATE: ”Poliția nu a găsit nicio o umbrelă și nicio sacoșă aparținând mamei mele deoarece la momentul plecării de acasă, mama a fost văzută de un vecin și a avea la ea doar o umbrelă pe care ulterior am găsit-o eu, într-un gard”,  a spus Silviu Budui, fiul femeii dispărute.

Fiul ne-a spus că mama a plecat fără acte și fără telefon.

”Sperăm să o găsim în viață”, ne-a spus Silviu.

Știrea inițială:

O femeie din Nehoiu a plecat de acasă fără să spună nimic și nu s-a mai întors. De atunci au trecut șase zile, iar familia a cerut ajutorul polițiștilor. Din păcate, primele indicii găsite duc și la ipoteza unui suicid.

Mariana are 59 de ani, iar săptămâna trecută, mai exact pe 23 iunie, a plecat de acasă, fără să spună unde se duce. Când a văzut că nu s-a mai întors, fiul său a alertat autoritățile. Polițiștii au găsit imediat primele indicii. O sacoșă și o umbrelă lăsate pe marginea râului Buzău, lângă un podeț. De atunci, oamenii legii au cerut și ajutorul pompierilor, iar căutările se fac atât pe uscat cât și în apă, în toată zona în care au fost găsite obiectele care au fost recunoscute de familie.

”Misiune căutare-salvare persoană, posibil căzută în râul Buzău, loc. Setu, oraș Nehoiu. Acțiunile de căutare se desfășoară de către un echipaj de pompieri cu ambarcațiune și un echipaj din cadrul Poliției Nehoiu. Solicitarea a venit de la nivelul IPJ Buzău ca urmare a identificării unor obiecte personale ale femeii pe malul cursului de apă”, informează ISU Buzău.

Din păcate, în toată această perioadă nu a mai fost găsită nicio urmă care să-i ducă pe oamenii legii la femeia dispărută. Aceștia nu exclud ca femeia să fii căzut în apa râului Buzău, dar nu exclud nici ipoteza unui suicid.

”În data de 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Nehoiu au fost sesizați cu privire la faptul că PLĂPANĂ MARIANA de 59 de ani, a plecat de la locuința din Nehoiu, fără a mai reveni. În data plecării, 23 iunie a.c., aceasta purta o geacă de fâș de culoare neagră, pantaloni de culoare neagră, pantofi de culoare neagră, iar pe cap purta o șapcă de culoare neagră”, informează IPJ Buzău.

Semnalmente: înălţime 1,65 m, păr castaniu, ochi căprui, greutate aproximativ 54 de kg, constituție astenică.

Polițiștii, împreună cu celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, continuă și astăzi căutările, pe rază extinsă, în vederea depistării persoanei dispărute.

Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării acesteia sunt rugate să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.