Actualitate

Fiica unui multiplu medaliat la ciclism, cel mai bun rezultat la Evaluarea Națională obținut la Școala 11! Tânăra vrea să ajungă medic

Este eleva de aur a Școlii Generale numărul 11, terminând cele opt clase cu media maximă, ca șef al promoției din care face parte, iar astăzi, la afișarea rezultatelor de la Evaluarea Națională, a strălucit din nou. Cristiana Mănăilă, fiica lui Cristi Mănăilă, multiplu medaliat la diferite competiții de ciclism, a obținut cea mai mare medie din școală și a treia notă, pe județ, respectiv 9.85.

De mică a învățat ce este competiția și i-a plăcut să îmbine timpul alocat pasiunilor sale cu cel dedicat studiului. Cu multă muncă, a reușit ca locul 1 să devină o obișnuință. La cursuri a excelat, fiind cea mai bună elevă a Școlii Generale numărul 11, iar în timpul liber, pe care obișnuiască să-l petreacă și alături de tatăl său, Cristi Mănăilă, a urcat pe podium, la competițiile de ciclism, ultimul premiu fiind Campionatul Național de Ciclism in Tandem de la Timișoara. La această competiție, organizată în 2019, atât Cristiana cât și tatăl său au făcut echipă cu câte un nevăzător, cei doi reușind să termine primii cursa și să vină acasă cu medalia de aur , atât la feminin cât și la masculin.

Astăzi, la afișarea rezultatelor de la cel mai important examen de până acum, Cristiana a fost din nou cea mai bună din școala ei. A luat nota maximă la limba română, iar la matematică 9.70. Deși ar fi dorit să termine cu zece pe linie, așa cum a încheiat și cei opt de studiu, Cristiana spune că rezultatul încununează munca depusă în tot acești ani.

”Am luat nota zece la română și 9.70 la matematică. Am media 9,85. Am avut emoții când am aflat că s-au fișat rezultatele. Nu am avut curaj să mă uit de prima dată la media finală. Știam că la matematică am avut o greșeală, din neatenție. Am fost mulțumită de rezultatul final. Emoțiile și presiunea examenului și-au spus cuvântul. Subiectele nu au fost mai dificile ca în alți ani, doar că necesitau mai multă atenție, cred că și din acest motiv a fost o singură medie de zece din tot județul. Poate și pandemia și-a spus cuvântul dar și în această perioadă de școală online , elevii care au vrut să învețe au învățat, profesorii și-au dat silința. Am avut media zece în cei toți cei 8 ani. Am vrut să termin cu nota maximă, dar mă mulțumesc și cu media luată, munca mea a fost răsplătită”, a spus pentru sansanews.ro Cristiana Mănăilă.

Cristiana spune că a învățat destul de mult, însă a avut timp și pentru prieteni și pasiunile sale.

”Am muncit mult. Mi-am dorit să am rezultate, dar am avut timp să fac și ceea ce îm place. Am și învățat dar nu am uitat nici de pasiuni. Am putut în timpul liber să fac ceea ce îmi place”, a spus Cristiana.

Pe viitor, tânăra vrea să urmeze Colegiul Național B. P. Hașdeu, profilul Științele Naturii pentru că își dorește o carieră în medicină.

”Îmi doresc să ajung la Colegiul Național . B. P Hașdeu, la Științele Naturii. Îmi doresc o carieră în medicină. Din anii de gimnaziu am fost atrasă de biologie și chimie. Sunt curioasă să aflu cum funcționăm noi, ca oameni”, a povestit Cristiana Mănăilă.

Acum, după admiterea la liceu, Cristiana spune că vrea să se relaxeze. Să citească pentru că limba și literatura este o altă pasiune pe care și-a fructificat-o și prin rezultate, obținând de două ori ”Premiul Special” la Olimpiada Națională la Limba și Literatură Română. În plus, vara și-a va petrece și pe bicicletă, alături de prieteni și tatăl său.