Actualitate

Cum a rezolvat Poliția cazul unei femei care timp de 2 ore a amenințat că se aruncă în gol de la etajul 10. Ce a făcut negociatorul IPJ în tot acest timp

Misiune dificilă pentru autoritățile buzoiene, polițiști și pompieri, încheiată azi noapte cu succes.

O femeie a amenințat timp de două ore că se aruncă în gol de la etajul 10 al unui bloc situat pe strada Ion Băieșu, în municipiul Buzău. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de polițiști, pompieri cu descarcerarea și cu o autoscară, dar și un negociator din cadrul Poliției Județene.  Zeci de minute, polițiștii au încercat să o convingă pe femeie să coboare de pe pervaz. Negociatul a reușit să urce într-un apartament dintr-un bloc vecin și să discute astfel cu buzoianca.

”In seara de 27 octombrie a.c., în jurul orelor 22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că într-un imobil din municipiul Buzău, o femeie s-ar fi închis într-o cameră a locuinței și amenință că se va arunca în gol de la etajul 10 al blocului. De îndată, la fața locului s-au deplasat polițiști, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și pompieri din cadrul I.S.U. Buzău și un echipaj medical de urgență. Negociatorul a intervenit procedural pentru detensionarea situației, reducerea nivelului de anxietate și stabilirea unui echilibru între planul emoțional și rațional al femeii, astfel că, în urma discuțiilor purtate cu acesta, femeia în vârstă de 42 de ani a fost convinsă să renunțe la gest”, transmite IPJ Buzău

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit cum au stat lucrurile și ce a stat la baza gestului femeii care a amenințat timp de două ore că se aruncă în gol de la etajul 10. Femeia de 42 de ani locuia împreună cu fostul său soț, în vârstă de 53 de ani. Cei doi sunt divorțați însă au rămas în aceeași locuință. Cunoscuții spun că ambii ar mai consuma alcool și s-ar certa destul de zgomotos. Așa s-ar fi întâmplat și acum. Cei doi foști soți s-ar fi luat la ceartă, s-ar fi agresat reciproc, după care femeia s-a încuiat într-unul dintre apartamente, s-a așezat cu fundul pe pervaz iar de acolo timp de două ore a amenințat că se aruncă în gol.

”Din cercetări s-a stabilit că apelantul, un bărbat de 53 de ani, din Buzău, în urma unui conflict familial ar fi agresat-o pe fosta soție, actualmente concubină.

De asemenea, având în vedere aspectele constatate, în conformitate cu prevederile Ordinul MAI nr. 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, s-a procedat la evaluarea situației de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, persoana vătămată opunându-se emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, a mai transmis Poliția.

Negociatorul care a discutat timp de două ore cu femeia care amenința că se aruncă în gol de la etajul 10 este Nicolae Cristei. El este polițist din anul 1997 iar negociator al Poliției Buzău din anul 2018. Polițistul a mers într-un bloc vecin iar de pe geamul unui apartament situat la etajul 9 a discutat cu buzoianca minute la rând, păstrând tot timpul contactul vizual cu aceasta. În cele din urmă, femeia a intrat în casă, fiind preluată de un echipaj medical și dusă la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Surse de presă susțin că femeia nu ar fi pentru prima dată la un asemenea gest. Și în trecut ea ar mai fi amenințat că se sinucide.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.