Actualitate

(UPDATE) Cum acționa banda de borfași din Galați care a venit la Buzău să înșele bătrânii. Planul indivizilor, de-a dreptul josnic (FOTO+VIDEO)

UPDATE: Cele două femei din Galați, care au furat banii a doi bătrâni din Buzău, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Două femei din Galați, mamă și fiică, săltate de polițiști în plină stradă, și-au petrecut noaptea în arestul IPJ Buzău după ce au păcălit doi bătrâni din municipiu și le-au furat banii strânși pentru zile negre. Cele două femei, una de 43 de ani și fiica sa de 18 ani, au fost săltate miercuri după amiază în trafic, în urma unei acțiuni spectaculoase a polițiștilor buzoieni, despre care șansanews.ro a scris AICI.

Acțiunea de săltare a hoților a avut loc miercuri după amiază, după ce polițiștii au primit două reclamații de la doi bătrâni din municipiul reședință de județ, victime ale hoților. Astfel, în apropiere de Cimitirul Evreiesc, polițiștii au tras pe dreapta un autoturism în care se afla o familie din Galați: cei doi părinți, fiica și fiul acestora. Cu toții erau bănuiți că ar fi înșelat mai mulți buzoieni acționând prin metoda “încrederii.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, au reţinut două femei bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, de pe raza municipiului Buzău. În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii buzoieni, a fost interceptat în trafic, la ieșire din municipiul Buzău, un autoturism în care se aflau patru persoane, doi bărbați și două femei. În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada noiembrie-decembrie a.c., cele două femei, de 43, respectiv 18 ani, ambele din Galaţi, ar fi comis furturi din locuinţe prin distragerea atenției sub pretextul vânzării de pește. La controlul autoturismului au fost descoperite cântare, recipiente de depozitare în care persoanele ar fi transportat pește și 4000 de lei, bunuri pe care polițiștii le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Toți cei 4 gălățeni au fost încătușați și duși la audieri, dar ulterior doar cele două femei au fost reținute pentru 24 de ore. Furturile din două locuințe, comise de mamă și fiică, au fost probate până în prezent.

Femeile au înșelat doi bătrâni din Buzău. Le-au bătut la ușă și le-au oferit diverse cantități de pește la prețuri modice, profitând că în această perioadă persoanele care postesc au dezlegare la pește. Una dintre femei se oferea să îi ajute pe bătrâni să le ducă marfa în casă, în timp ce cealaltă observa unde țin aceștia banii și acționa.

Mama și fiica din Galați au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria  Buzău.

Polițișțtii continuă cercetările pentru a stabili dacă femeile din Galați au mai dat și alte lovituri.