Actualitate

Dosar penal cu două infracțiuni dintr-o lovitură! A pățit-o un tânăr care transporta ilegal petarde și insecticid. Scenariu de comedie pe DNE85 (video)

S-a aruncat în gura lupului și a împușcat un dosar penal cu două infracțiuni dintr-o dată! A pățit-o un tânăr din Buzău care a crezut că poate desfășura illegal nu una, ci două activități de comerț.

Buzoianul, în vârstă de 30 de ani, se ocupă de cultivarea legumelor în solarii, însă de curând a decis să adauge la această activitate și o ocupație de sezon. Mai exact, tânărul a depus documentație în vederea comercializării articolelor pirotehnice, însă, până când să-i fie aprobată cererea, bărbatul a început aprovizionarea cu petarde și artificii. Bărbatul ar fi mers la București de unde și-a încărcat mașina cu aproape 4.000 de articole pirotehnice F2 și F4, adică mult mai periculoase decât ar fi putut oricum comecializa și după obținerea autorizației, lângă care a mai pus și câțiva litri de insecticid, adică substanțe pentru care, la fel, este nevoie de documente special de transport și comercializare. Crezând că a dat lovitura, pe drumul de întoarcere spre Buzău, pe când se afla pe DNE85, bărbatul a dat foc la o pedardă. Din nefericire pentru el, pocnitura a fost auzită de un echipaj al Poliției care se afla în trafic. Șoferul a fost tras pe dreapta și verificat.

”La data de 8 decembrie a.c., poliţişti Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au depistat, în județul Buzău, un bărbat, de 30 de ani, care transporta, cu un autoturism, articole pirotehnice şi produse pentru protecţia plantelor, pe care ar fi intenţionat să le comercializeze.  Astfel, poliţiştii au descoperit 3.918 articole pirotehnice, din categoriile F2 şi F4, care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în portbagajul vehiculului, au mai fost descoperite recipiente, care conţineau 15 litri de substanță lichidă, prezentând inscripții cu multiple simboluri de periculozitate, specifice substanțelor toxice, recipientele fiind indisponibilizate”, se arată în comunicatul reprezentanților IPJ Buzău.

Pentru cele două infracțiuni comise, bărbatul s-a ales cu dosar penal. Valorea prejudiciului este estimată la 16.000 de lei.