Actualitate

Cum ar putea avea Buzăul mai mulți bani pentru dezvoltare! Inițiativa unui om de afaceri, în parteneriat cu Prefectura

Mai multe investiții în folosul cetățenilor sau, altfel spus, mai mulți bani pentru dezvoltarea orașului. Este propunerea unui om de afaceri din Buzău care, împreună cu Prefectura Buzău, intenționează să aducă la aceeași masă cât mai mulți antreprenori din municipiu și împreună să pună umărul la dezvoltarea municipiului. Pe scurt, se urmărește crearea unui buget paralel, alcătuit din donații, din care să fie derulate proiecte în domenii esențiale pentru a îmbunătăți calitatea vieții buzoienilor.

Ideea aparține directorului grupului de firme de reciclare din Buzău, Constantin Damov, prezent ieri la inaugurarea centrului de evaluare și tratament din Smeeni, obiectiv amenajat chiar printr-o donație făcută de firmele pe care le conduce, în parteneriat cu Prefectura Buzău. Damov a explicat că în perioada pandemiei a întors comunității în care își desfășoară afacerile de 20 de ani circa 200.000 de euro, însă intenționează ca aceeași sumă să fie donată în proiecte menite să ajute buzoienii, în fiecare an. În același timp, omul de afaceri a subliniat că ar fi foarte important ca un număr cât mai mare de oameni de afaceri să facă același lucru astfel încât Buzăul să beneficieze de un buget paralel, adică bani din care să se dezvolte.

”Comunitățile locale ar  trebui să fie locul în care se descarcă toate companiile din comunitate. Noi suntem în linia în I, a celor care au conștientizat că acel procent din impozitul pe profit poate fi orientat către ONG-uri sau către acțiuni locale. Eu cred că Buzăul, și vom încerca împreună cu domnul prefect să evaluăm cu toți ceilalți agenți economici, care pur și simplu neglijează să facă aceste donații, să facem un buget paralel local al companiilor pentru niște proiecte mult mai mari”, a spus Constantin Damov.

De exemplu, a exemplificat Damov, dacă ar fi 10 donații de câte 200.000 de euro s-ar putea ajunge la un buget de 2 milioane de euro anual.  

”În centrul atenției vor fi sănătatea, aerul curat și educația. Cred că pentru anii următori, pentru toate companiile din Buzău, cumva ar trebui să facem o coaliție de sprijin. De fapt din banii pe care în loc să-i dăm la bugetul central îi vom utiliza pentru comunitatea locală. Noi sperăm ca anual să întoarcem comunității locale circa 200.000 de euro. Dacă ar fi nouă-zece companii am putea vorbi de un buget de 2 milioane de euro adresat comunității locale”, a spus Damov.

De altfel, astfel de donații importante au putut fi văzute chiar de la debutul pandemiei când mai mulți oameni de afaceri au ajutat spitalele aflate în linia I în lupta cu coronavirus cu echipamente medicale, de la măști de protecție până la aparate de ultimă generație.