Actualitate

Cum arată cel mai nou parc din municipiul Buzău. Are 7,4 hectare, multe spații de joacă și chiar o tiroliană

Cel mai nou parc, amenajat în vecinătatea Parcului Tineretului, a fost, în sfârșit, inaugurat. Noul spațiu de recreere se întinde pe o suprafață de 7,4 hectare , fiind unul dintre cele mai generoase locuri de joacă pentru copii și locuri de promenada din oraș. De altfel, noul parc aduce la Buzăul un nou concept, tot mai des folosit în marile orașe europene.

Ideea amenajării parcului a pornit în urmă cu mai bine de doi ani când Primăria a dorit să pună în valoarea acest teren degradat și plin de buruieni. A urmat scrierea unui proiect și accesarea fondurilor europene, în valoarea de 5 milioane de euro, bani cu care s-a reușit transformarea acelui spațiu abandonat într-o grădină urbană.

Lucrările au durat circa un an și jumătate timp în care au fost amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii, un sat de răchită, unde copiii pot desfăşura inclusiv activități şcolare, grădină de flori, bănci , alei pietonale și chiar o tiroliană.

În total, 20% din acest parc este ocupat de construcţii, iar restul va rămâne spațiu verde. De altfel, aceasta reprezintă o țintă a actualei administrații care își dorește ca Buzăul să devină cel mai verde oraș .

Inaugurarea acestui parc reprezintă și startul unui șir de proiecte pe care Primăria le are în derulare pentru zona respectivă. Este vorba amenajarea unui aqualand în locul actualului ștrand din Parcul Tineretului. Potrivit edilului, lucrările ar putea începe chiar anul acesta iar vara următoare bazinele care vor conține inclusiv apă sărată din stațiunea Sărata Monteoru să fie deja date în folosință.

Un alt proiect este realizarea Orbitalului, o sosea de 24 de kilometri, proiect ce urmează să fie realizat cu fonduri europene de CNAIR.