Actualitate

(FOTO) Parcare cel puțin nepotrivită! Cum și-a lăsat un buzoian mașina, deși amenda este considerabilă

Deși mersul cu bicicleta prinde amploare în mai toată lumea, făcând parte din obiceiurile sănătoase ce sunt promovate din ce în ce mai mult, iată că la Buzău nu toată lumea este încântată de pistele pentru biciclete. Și cu toate că anual sunt organizate diferite marșuri, inclusiv în municipiu, pentru conștientizarea existenței în trafic a bicicliștilor, acest fapt nu îi sensibilizează pe toți buzoienii.

Concret, o poză postată în mediul online, arată cum un buzoian a ales să își parcheze mașina fix pe banda destinată bicicliștilor, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău. Mașina era parcată în apropierea Consiliului Județean și bloca întreaga pistă. Internauții imediat au sesizat și au încercat să îl „taxeze” pe buzoian, postând fotografia pe grupuri destinate parcărilor cel puțin nepotrivite.

Bineînțeles, comentariile nu au încetat să apară, buzoienii făcând haz de necaz. Cumva, aceștia au făcut o inversiune între realitate și gestul buzoianului, susținând că de fapt acolo trebuia să fie parcată mașina, chiar pe pista de biciclete.

Ce sa caute bicicletele pe locurile de parcare ale masinilor?

În România, amenda pentru obstrucționarea pistelor pentru biciclete pornește de la 290 de lei și ajung până la 725 de lei.