Actualitate

Cum arată Dreapta reunită la Buzău. A lipsit Forța Dreptei de la poza de grup

Sursa foto: Facebook/Silviu Iordache

După ce, în decembrie, USR, PMP și Forța Dreptei s-au înțeles să strângă rândurile, în cadrul unei alianțe unite, cu o listă comună de candidați la primele alegeri din 2024 (europarlamentare), a avut loc și o reuniune locală, la Buzău, consumată vineri. La întâlnirea organizată la un restaurant au fost prezenți circa 130 de membri de partid, iar de la București au fost invitați Eugen Tomac, președinte PMP, Vlad Botoș, europarlamentar USR, Ionuț Simionca, secretar general PMP și Alina Gârbea, președinte USR Benelux.

Din poza de grup a lipsit Forța Dreptei, a cărei conducere este asigurată la Buzău de Mihai Cristescu. Surse politice spun că reprezentanții Forței Dreptei nu au fost invitați la evenimentul de a cărui organizare s-au ocupat cei de la Mișcarea Populară.

În schimb, noii alianțe i s-a alăturat, la Buzău, Alianța pentru Salvarea Buzăului, forță politică înființată și reprezentată de fostul consilier județean Doru Muzgoci, fost membru PSD, PD-L și PRO România. În pozele de grup mai apare și un fost liberal, trecut recent la PMP. Constantin Ionescu, fost viceprimar și fost consilier local, a devenit președinte al  Organizației Municipale PMP.