Actualitate SĂNĂTATE

Val de îmbolnăviri ca-n pandemie la Buzău! Secția infecțioase e arhiplină, se caută soluții pentru pediatrie

Secția infecțioase a Spitalului Județean Buzău este arhiplină și nu mai poate fi primit nici un pacient. E un val de gripă, viroze, dar și alte afecțiuni nemaiîntâlnit în ultima vreme, care a făcut ca unele secții ale celui mai mare spital din Buzău să nu mai poată primi pacienți noi. Este cazul infecțioaselor, dar probleme sunt și la pediatrie, unde au ajuns inclusiv 2 copii cu rujeolă în ultimele zile. Numărul mare de îmbolnăviri înregistrate în rândul copiilor a determinat conducerea unității medicale să caute soluții pentru crearea unor noi locuri unde să poată fi internați micuții ce au nevoie de tratament în spital.

Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău

Reprezentanții unității sanitare spun că din timpul pandemiei de COVID-19 nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație. S-a încercat inclusiv transferul unor pacienți în alte județe, dar peste tot e la fel.


Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău

Conducerea spitalului trage un semnal de alarmă și le transmite părinților să nu-și mai trimită copiii în colectivitate dacă au simptomele unei afecțiuni respiratorii. În egală măsură și ceilalți buzoieni sunt sfătuiți ca în cazul în care au simptome ușoare să meargă la medicul de familie.


Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău