Actualitate POLITICĂ

Cum arată terenurile de sport din curtea unor școli din Buzău. Apel pentru reabilitarea lor (FOTO)

Cu trei săptămâni înainte de începerea școlii, mai sunt multe de făcut pentru ca elevii să fie primiți în bune condiții la cursuri. De exemplu, mai trebuie lucrat la terenurile de sport din curtea unităților de învățământ. În multe situații, asfaltul este spart, iarba este crescută prin crăpături iar coșurile de baschet lipsesc.

Mai multe imagini care arată starea terenurilor de sport din curtea școlilor au fost făcute publice pe contul său de facebook de consilierul USR PLUS, Irinel Cîrstea:

De altfel, USR PLUS Buzău cere municipalității reabilitarea acestor terenuri de sport, pentru ca elevii să poată face mișcare odată ce revin la școală fără a se expune vreunui risc.

” Domnul primar Constantin Toma a avut în 2017 o inițiativă care a fost votată în Consiliul Local prin care terenurile de sport din școli urmau să fie deschise pentru copii în afara orelor de curs și în perioada vacanțelor. Este conștient așadar de efectul benefic al sportului. Dar unde să faci sport dacă infrastructura este distrusă? Îi cerem să-și readucă aminte de interesul cetățenilor și să ia măsuri, chiar dacă între timp a fost ocupat cu alte treburi mai mult sau mai puțin personale”, transmite USR PLUS.

În același comunicat de presă, USR Plus anunță că Irinel Cîrstea, în calitatea sa de consilier municipal, împreună cu colegii săi, au solicitat public să se ia măsuri pentru ca școlile și liceele din Buzău să poate deveni locuri adecvate pentru practicarea sportului.

”Domnul consilier Marius Suditu atrage atenția că structura dură din ciment a terenurilor de sport afectează articulațiile și poate duce la accidentări. E vorba de un ciment vechi, de zeci de ani, care nu a fost înlocuit și nici reparat. Bugetul Primăriei trebuie cheltuit în primul rând în interesul buzoienilor, pentru că se formează pe baza taxelor și impozitelor plătite de ei”, mai transmite USR PLUS.