SĂNĂTATE Social

CUM DECURGE ACTIVITATEA ÎNTR-UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE SECȚII ALE SPITALULUI JUDEȚEAN DUPĂ CE DOUĂ ASISTENTE AU FOST CONFIRMATE CU COVID-19

Noi reguli după care funcționează una dintre cele mai importante secții ale Spitalului Județean Buzău, după confirmarea, aici, a două cazuri de coronavirus. Este vorba despre secția de Urgențe Pediatrie din cel mai mare spital buzoian, acolo unde zilele trecute au fost confirmate cu coronavirus două asistente.

 Una dintre asistentele cu COVID-19 a fost raportată duminică de autorități iar cea de-a doua luni.

Primul caz de la Urgențe Copii a apărut la scurt timp după ce asistenta respectivă a îngrijit un bebeluș de 9 luni căruia i-a făcut aerosoli, procedură des folosită în cazul afecțiunilor respiratorii. Copilul avea coronavirus. După confirmarea primei asistente, colega de tură, a fost izolată la domiciliu, iar ulterior a început să manifeste semne de boală, fiind testată și primind diagnosticul la domiciliu. Odată cu confirmarea celor două cazuri la Pediatrie Urgențe, conducerea Spitalului Județean Buzău a dispus o serie de măsuri la nivelul acestei secții.  Iată ce a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă:

” Având în vedere că două asistente medicale au fost confirmate COVID-19, în cadrul secției UPU Pediatrie au fost luate următoarele măsuri: au fost testate toate cadrele medicale din secție : medici , asistente, infirmiere, care au fost pe tură în ziua respectivă (în momentul primei diagnosticări), iar rezultatele au ieșit negative. Dezinfecția se desfășoară zilnic în secție. La acest acest moment, niciun alt cadru medical nu se află în izolare, iar activitatea din cadrul secției se desfășoară  în condiții normale.”

O altă măsură pentru prevenirea infectării personalului cu noul coronavirus este testarea tuturor copiilor care ajung la Urgențe și care au semne de infecție respiratorie.

” La UPU Pediatrie se testează copiii care vin cu simptomatologie și intră în definiția de caz pentru COVID-19.”

Județul Buzău, numără, marți, 225 de cazuri de coronavirus și 4 decese în rândul acestor bolnavi.