Actualitate

De ce a lipsit primarul Constantin Toma de la aprinderea candelelor în Cimitirul Eroilor

Ziua Eroilor, sărbătorită, în fiecare an, de poporul român, de Ziua Înălțării Domnului, a fost marcată prin mai multe activități și încheiată de momentul aprinderii candelelor la căpătâiul soldaților cunoscuți și necunoscuți care își dorm somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Buzău. Despre acest eveniment, devenit un obicei în ultimii ani, șansanews.ro a scris AICI. Cu prilejul fiecărei sărbători importante-Ziua Eroilor, Ziua Armatei, etc-militarii merg însoțiți de tineri, elevi de la școlile din oraș, aprind candele la fiecare mormânt, iar la eveniment sunt invitate și autoritățile locale. Prezent în majoritatea ocaziilor, primarul Constantin Toma a lipsit seara trecută, Primăria Buzău fiind reprezentată la eveniment de viceprimarul Oana Matache.

Motivul absenței primarului Toma s-a aflat astăzi, după o postare care anunță vizita acestuia în Suedia, încheiată vineri. Edilul-șef a participat la o conferință pe tema dezvoltării urbane sustenabile, alături de o delegație din care au mai făcut parte  Luminița Colțeanu, șefa investițiilor din fonduri europene, Ileana Bănucu, director tehnic în Primăria Buzău, Simona Săvulescu, director Compania de Apă, și Dan Cuza, director Urbis Serv.

”În perioada 1-3 iunie 2022, am participat în Suedia, la Helsingborg, la cea mai importantă conferință globală ,,Urban Future”, privind accelerarea transformării orașelor în mod sustenabil.

Peste 2000 de specialiști și lideri din toată lumea și-au împărtășit experiențele și viziunile privind îmbunătățirea calității vieții în orașele lumii…Toate orașele sunt interesate de transformarea lor în orașe verzi, circulare și digitalizate, pentru a asigura locuitorilor săi o viață sănătoasă și fericită…Am participat la multe ateliere unde s-au dezbătut teme privind viitorul sustenabil al orașelor lumii. Am constatat cu toții că municipiul Buzău este pe direcția cea bună, în ceea ce privește proiectele sale pentru un viitor mai bun și sunt sigur că ideile culese aici, ne vor ajuta și mai mult în a avea inspirația și viziunea de a face din Buzău un oraș cât mai atractiv și competitiv.” a scris primarul Constantin Toma pe contul său de Facebook.