Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

CUM ÎNCEP CURSURILE ÎN ȘCOLILE DIN RÂMNICU SĂRAT. Mesajul primarului pentru profesori și părinți

Școlile din Râmnicu Sărat se deschid luni, 8 februarie, pentru toți elevii din acest oraș, cursurile urmând a se desfășura conform scenariului verde.

Potrivit autorităților municipale, școlile sunt pregătite să-și primească, din nou, copiii, însă dat fiind că suntem încă în plină pandemie, începutul semestrului doi din anul școlar 2020-2021 nu e deloc lipsit de emoții. Iată mesajul primarului orașului Rm.Sărat, Sorin Cârjan:

“DE MÂINE, DIN NOU LA ȘCOALĂ!
Ziua mult așteptată de către elevi și cadre didactice, dar în egală măsură și de părinți, a sosit. Școlile își deschid porțile, iar viața pare să-și reia cursul firesc. Sigur, cu încă multe restricții, cu reguli și protocoale stabilite la nivelul Ministerelor Sănătății și Educației, însă cu emoția caracteristică fiecărui început.

La Râmnicu Sărat au fost asigurate, la nivelul unităților de învățământ, toate condițiile impuse de funcționare în regim de pandemie. Cursurile vor fi reluate în scenariul verde, indicele de infectare permițând acest lucru. Conducerile școlilor, cadrele didactice și personalul auxiliar sunt cu toții pregătiți să facă față noilor condiții în care se vor desfășura orele de curs, însă au nevoie de înțelegere și susținere din partea elevilor și a părinților pentru ca lucrurile să funcționeze conform planurilor stabilite.

Mâine, în prima zi de școală, este de așteptat ca un număr important de părinți să-și însoțească copiii la cursuri, ceea ce va crea aglomerări și va produce un acces dificil la școală. Poliția este pregătită să intervină și să fluidizeze traficul auto în zonele de risc, însă fac apel la părinți să dea dovadă de înțelegere și răbdare, respectând regulile de circulație!

La finalul acestui mesaj, le transmit elevilor un îndemn, acela de a se implica cu toată energia în activitatea lor, pentru a-și desăvârși pregătirea, afectată de lunga perioadă în care nu s-au aflat împreună cu dascălii lor.
Cadrelor didactice le doresc putere și răbdare, pentru a depăși cu bine și în folosul educației, această perioadă dificilă!
Mult succes, tuturor!”

Mica Publicitate