Actualitate

28 DE ȘCOLI DIN JUDEȚUL BUZĂU ÎNCEP CURSURILE, CONFORM SCENARIULUI GALBEN. Lista, AICI

28 de unități de învățământ din județul Buzău vor funcționa, începând de luni,  în scenariul galben, au anunțat sâmbătă autoritățile buzoiene. Restul unităților de învățământ, respectiv 456, vor funcționa în scenariul verde, mai precis cu toți copiii în bănci.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat în ședință comună alături de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, scenariile de funcționare a unităților de invățământ preuniversitar pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021.
În acest context, la nivelul CJSU a fost hotărât faptul că 28 de unități de învățământ din județul Buzău vor funcționa, începând de luni, 8 februarie 2021, în scenariul galben.
Scenariul galben se aplică atunci când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 la mie dar mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Astfel, activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

Localitățile in care școlile vor începe în scenariul galben sunt Cilibia, Colți, Cernătești, Luciu, Largu, Pogoanele, Pănătău și Țintești.

Lista unităților de învățământ, din județul Buzău, care vor funcționa în scenariul galben o puteti consulta aici:

Municipiul Buzău dar si Râmnicu Sărat sunt  în scenariul verde și vor începe cursurile în toate școlile.

Scenariul de funcționare al unităților de învățământ pe parcusul anului școlar se va actualiza la 14 zile sau ori de câte ori este nevoi, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.