POLITICĂ

CUM POATE FI COMPROMISĂ INSTANT CARIERA DE 10 A UNUI OM CARE CONCUBINEAZĂ CU POLITICA! Cazul școală al comisarului-șef Viorel Ștefu

Președintele PNL Buzău, Cristi Romanescu, a comentat, sâmbătă, pentru șansanews.ro, pe seama scandalului iscat în jurul declarațiilor prim-vicepreședintelui partidului, Rareș Bogdan, care și-a manifestat public dezacordul față de intrarea în PNL și instalarea pe funcția de secretar general al filialei buzoiene, a lui Viorel Ștefu, demisionar de la Pro România.

Cristi Romanescu a dezvăluit că ideea de a-l adopta politic pe Ștefu îi aparține personal, la fel și decizia de a-i oferi funcția de secretar general al Organizației Județene a PNL Buzău, pe motiv că știe foarte bine problemele din fiecare localitate a județului.

Romanescu a precizat pentru sansanews.ro ca a discutat sâmbătă dimineață(n.r.declarațiile lui Rareș Bogdan fiind făcute vineri seară) cu Viorel Ștefu, iar acesta i-a  dat de înțeles că nu ține cu dinții de funcție, că dacă va fi nevoie își va da demisia, însă va rămâne membru PNL și va continua să pună umărul, alături de echipă, în bătălia pentru alegerile locale care se apropie.

„Sunt convins că domnul prim-vicepreședinte Rareș Bogdan a făcut o confuzie. Ștefu nu a fost niciodată membru PSD iar la evenimentele din 10 august nu mai era în sistem, era la pensie. Rareș Bogdan nu a identificat foarte clar persoana Ștefu, s-a făcut o confuzie și de aici întreaga discuție. Eu sunt convins că lucrurile se vor așeza și nu vor fi probleme. Am discutat cu domnul Ștefu, nu vrea să aducă nici un prejudiciu organizației sau partidului iar dacă cineva se va simți în continuare deranjat își va da demisia din funcția de secretar general, însă o să continue să facă aceeași muncă, pentru că asta își dorește, să rămână membru PNL”

Romanescu a adăugat că în opinia sa, Viorel Ștefu este un câștig pentru filiala județeană a PNL, fiind un bun organizator și un bun cunoscător al problemelor județului, prin natura funcției deținută în trecut, de comandant al Poliției Județene, iar el personal va continua să-l susțină.

Totuși, concluzia care se desprinde din declarațiile liderului PNL Buzău este că nu se bate însă cu toată forța și cu toate armele pentru un om bun, care putea aduce o imagine bună organizației pe care o conduce. Deși totul e plecat de la o confuzie, Romanescu pare că dă înapoi și ia în calcul problema retragerii lui Ștefu, pesemne, de frica pierderii unui loc pe lista de parlamentari. Și, iată cum, din aventurile în politică, Viorel Ștefu a reușit ca dintr-o carieră de nota 10 în Ministerul de Interne să rămână cu un pumn în plex de la Pro România și cu o urecheală nemeritata de la PNL.

Citește și: http://sansanews.ro/primul-scandal-in-pnl-rares-bogdan-sare-la-gatul-noului-secretar-general-stefu-l-ar-fi-trecut-printr-o-perioada-de-penitenta/