POLITICĂ

JUDECĂTORULUI FLORESCU, CANDIDATUL PMP LA PRIMĂRIA BUZĂU, ÎI IES SCHELEȚII DIN DULAP! Dezvăluire newsweek.ro

Lansarea candidaturii pentru Primăria Buzăului din partea ex-magistratului Constantin Florescu, susținut de PMP, știre care a făcut înconjurul țării din cauza momentelor hilare care s-au produs chiar în momentul anunțului oficial, în sensul că fostul judecător nu a știut numele partidului care-l susține pentru Palatul Comunal, (vezi aici) scoate la iveală și probleme mai vechi din vremea în care acesta era magistrat activ.  

În anii 90, Constantin Florescu, a fost primul judecător care a condamnat cu executare jurnaliști buzoieni găsiți vinovați într-un proces de calomnie.

Potrivit newsweek.ro, este vorba despre  jurnaliștii Sabin Orcan, Corneliu Ștefan și Florian Angelo, care au  fost condamnați la câte un an de închisoare cu executare pentru calomnie, dar și la plata în solidar a sumei de 140 de milioane de lei vechi reprezentând daune morale.

Cel care i-a acționat în instanță pe cei trei ziariști buzoieni a fost procurorul Cornel Georgescu iar condamnarea a fost dată de un complet de magistrați de la Judecătoria Buzău, condus de judecătorul Constantin Florescu.  

Mai multe detalii, AICI