POLITICĂ

PRIMUL SCANDAL ÎN PNL! Rareș Bogdan sare la gâtul noului secretar general Ștefu! L-ar fi trecut printr-o perioadă de penitență. Ștefu acuză o mare confuzie

Abia anunțată înscrierea în PNL Buzău a lui Viorel Ștefu, fost comandant al IPJ Buzău și al IPJ Ialomița, fost secretar de stat în MAI, această mișcare politică provoacă un imens scandal chiar în interiorul formațiunii care l-a adoptat pe polițistul în rezervă. Într-o reacție neașteptată, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, s-a declarat revoltat de acest transfer politic. Declarația a fost făcută în direct la Digi 24:

”O să enervez pe unii, dar sunt om direct. Cred că este o greșeală și îl rog pe colegul meu Romanescu, președintele Federației de Tenis de Masă și președintele de la Buzău, să-și revizuiască decizia și să renunțe la domnul Ștefu.

Sunt convins că cei care au făcut greșeala să îl transfere la PNL de la Pro România, fost la PSD, să îl pună secretar general… Dacă era un simplu membru puteam să înțeleg, să mă întorc cu spatele. Dar în momentul în care îl pui secretar general la o filială unde candidează președintele partidului de opoziție și secretarul general de la al doilea partid de opoziție, adică domnul Ciolacu și domnul Felix Rache, doi lideri importanți ai stângii, împotriva noastră, e un dezastru.”

Rareș Bogdan l-a atacat pe Viorel Ștefu și pentru o presuusă implicare în evenimentele din 10 august.

”Cine este domnul Ștefu? Ca să înțelegeți de ce sunt eu revoltat. Domnul Ștefu este fost secretar de stat în Ministerul de Interne, omul care a primit informările de la serviciile de informații – DIPI și SRI pe subiectul 10 august și care nu le-a comunicat mai departe, care nu le-a dat mai departe, care a fost chemat în „Dosarul 10 august”, care a fost pus de Liviu Dragnea și a fost un apropiat a lui Liviu Dragnea și a lui Carmen Dan și eu, Rareș Bogdan, nu accept ca acest individ să stea cu mine la masă sau în aceeași sală!”

Rareș Bogdan i-a propus lui Cristi Romanescu, liderul PNL Buzău, să-l treacă pe tușă pe Viorel Ștefu, într-o ”perioadă de penitență” de cinci ani în care, în calitate de liberal, fostul secretar de stat să facă muncă de partid, fără a primi vreo funcție.

După aceste declarații, prima reacție a venit chiar din partea celui acuzat. Într-un drept la replică la afirmațiile lui Rareș Bogdan, fostul secretar de stat în MAI a explicat:

”Tin sa mentionez ca se face o regretabila confuzie, intrucat la data protestelor din 10 august 2018 nu mai eram in activitate, eu parasind sistemul prin pensionare in aprilie 2017. Ca atare, resping cu fermitate orice fel de asociere cu actele de represiune desfasurate de fortele de ordine in contextul acelor evenimente.

Precizez ca nu am fost niciodata membru PSD, cariera mea politica incepand in decembrie 2018, cand am activat pentru o scurta perioada in filiala locala a PRO Romania Buzau, partid din care am demisionat in februarie 2020.

Nu am fost un apropiat al lui Liviu Dragnea si nici a doamnei Carmen Dan, si am cerut retragerea din functia de secretar de stat dupa numai 3 luni, tocmai din cauza neintelegerilor profesionale.

In toata activitatea mea de 27 de ani in slujba cetatenilor am pus intotdeauna pe primul plan respectarea legii si nu am tolerat niciodata abuzuri ale autoritatilor.”