Actualitate

Cum poți deveni somelier autorizat. Categoriile de persoane ce pot urma cursuri gratuite

foto: ugal.ro

Pe măsură ce industria HoReCa s-a dezvoltat, iar românii au început să pună preț pe calitatea mâncării și băuturii, o ocupație a început să adune tot mai mulți adepți. Este vorba despre ocupația de somelier, un adevărat specialist care se ocupă de alegerea celei mai bune băuturi pentru clientul unui restaurant, potrivită pentru felul de mâncare comandat.

Buzoienii, dar și persoanele din celelalte județe care fac parte din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, au șansa de a participa la cursuri de perfecționare în ocupația de somelier, organizate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cursul durează 40 de ore, iar orele sunt ținute de cadre didactice din cadrul Facultății Știința și Ingineria Alimentelor. Este un proiect derulat de universitatea gălățeană cu fonduri europene, iar la finalul cursurilor se oferă o diplomă de somelier autorizat.

Participarea la curs este gratuită pentru angajații din domenii specifice de activitate, anunță Universitatea.

”Pot participa gratuit la curs angajați în cadrul firmelor din Domeniile HORECA, Procesarea alimentelor și a băuturilor, Bioeconomie și Biotehnologie, cu sediul social în Regiunea de dezvoltare Sud – Est, Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, Regiunea de dezvoltare Centru. Relații suplimentare și înscrieri la Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, telefon 0336130142, adresa de email formare@ugal.ro”, se arată într-un comunicat al Universității „Dunărea de Jos” Galați.