Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

(FOTO&VIDEO) “E85-Drumul Morții. Vrem parapete pentru viață!” Cursă inedită organizată de un antreprenor râmnicean pentru siguranța în trafic pe cel mai periculos drum din țară

În alergare, pe cel mai periculos drum din țară, DN2E85. Cursa inedită organizată de antreprenorul râmnicean Cosmin Răileanu, prin care vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscurile existente pe DN2 și nevoia de măsuri pentru a stopa șirul tragediilor pe această șosea, este în plină desfășurare. Așa cum anunța în urmă cu ceva vreme, Cosmin și câțiva prieteni au pornit în pas alergător de la Bacău, pe DN2, spre Râmnicu Sărat, la miezul nopții.

Au parcurs circa jumătate din distanța pe care o au de străbătut în 9 ore, mai exact 76.76 km. Punctul de sosire va fi Râmnicu Sărat, orașul lui Cosmin Răileanu.

Este o acțiune prin care râmniceanul vrea să aducă în prim plan riscurile pe care șoferii le întâmpină la tot pasul pe E85 și prin care speră ca tronsoane tot mai lungi din Șoseaua Morții să fie prevăzute cu separatoare de sens, o măsură care, acolo unde a fost adoptată, a avut drept consecință reducerea numărului accidentelor. Recent, la Focus Tv, Cosmin vorbea despre teama pe care o are atunci când circulă pe DN2E85 din cauza aglomerației și traficului haotic.

“Mulți dintre noi, când ieșim pe șoseaua asta, ne simțim fără apărare cumva. Eu, sincer, circul foarte des spre București și spre Suceava și, de fiecare dată când mă urc în mașină, mi se pare că am 50% șanse să fac accident, nu neapărat din vina mea, din vina aglomerației foarte mari și a haosului care este pe șosea. În schimb, între Buzău și Râmnicu Sărat, pe un anumit tronson s-au montat separatoare de sens. Vreau să spun că lucrurile s-au schimbat: când ajung în acele locuri, în dreptul acelor separatoare mă simt în siguranță, simt că nimeni nu poate să vină de pe banda cealaltă și pur și simplu să intre peste mine pe banda mea”