Actualitate

Cum s-a plimbat prin oraș unul dintre primii buzoieni infectați cu Omicron

Apariția primelor trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron a noului coronavirus a ridicat nivelul de alertă la Buzău. Informația, transmisă vineri seara, de Instituția Prefectului, produce îngrijorare, dar există detalii care fac și mai sumbră perspectiva.

Unul dintre cei trei buzoieni confirmați cu tulpina Omicron s-a plimbat prin oraș, fiind descoperit, de cel puțin trei ori, de forțele de ordine, în afara locuinței unde trebuia să stea în carantină. Este vorba despre bărbatul de 36 de ani, venit din Austria, și plasat în carantină la domiciliu. Pentru că nu a respectat carantina, buzoianul a fost prins de jandarmi și amendat, de două ori. În ambele situații a fost descoperit plimbându-se prin municipiul Buzău . A treia oară când a fost surprins, aventura bărbatului s-a încheiat cu un flagrant care i-a fost organizat pentru că încerca să-i mituiască pe cei care l-au amendat, după cum șansanews.ro a relatat AICI.

Despre cele trei plimbări ale buzoianului confirmat cu Omicron se știe din comunicarea oficială pe care Direcția Anticorupție a făcut-o după flagrant, însă e mai greu ca cineva să spună sau să dovedească faptul că au fost singurele evadări din carantină ale bărbatului.

Lucrurile devin foarte complicate, iar acum responsabilitatea se mută la Direcția de Sănătate Publică, instituție care trebuie să facă o nouă anchetă epidemiologică și să încerce să afle cu cine a intrat în contact buzoianul atunci când a ieșit din casă.