Actualitate SĂNĂTATE

Primele cazuri de Omicron la Buzău! Trei tineri, infectați cu noua tulpină. Care este starea lor

Noua tulpină a coronavirusului, dominantă în ultimele săptămâni în Europa, și nu numai, a ajuns și la Buzău. S-a dovedit că trei tineri diagnosticați cu COVID- 19 s-au infectat cu noua tulpină africană.

Au fost prelevate probe de la cei 3 tineri și trimise, zilele trecute, pentru secvențiere, la București. În aceste 3 cazuri a fost depistată tulpina Omicron. Potrivit Instituției Prefectului Buzău, doar unul dintre cei trei buzoieni a călătorit în străinătate, loc în care s-ar fi putut infecta. În cazul celorlalți doi, nu este cunoscută deocamdată sursa îmbolnăvirii.

“Într-unul dintre cazuri este vorba despre un pacient de 36 de ani, care a călătorit în Austria. Cel de-al doilea caz de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului este al unui pacient în vârstă de 27 ani, care nu are istoric de călătorie și care nu știe unde s-ar fi putut infecta. De asemenea, o adolescentă de 16 ani a fost confirmată ca fiind infectată cu tulpină africană a coronavirusului. Aceasta  nu are istoric de călătorie, însă, conform anchetei epidemiologice, de Crăciun,  a participat la o petrecere într-un club din Buzău iar la 4 zile a început să manifeste simptome de boală. 

Toți cei trei pacienți sunt în stare bună, prezentând forme ușoare de boală.”

Etichete