Actualitate

Cum s-a transformat o ieșire la barul din sat într-o plimbare cu mașina poliției. În rolurile principale, doi adolescenți

Doi adolescenți de 15 și 16 ani s-au luat la bătaie în mijlocul comunei Merei. Motivele, doar de ei știute, i-au făcut să devină foarte violenți, dar nu oricum, ci în fața unui public destul de numeros, reprezentat de sătenii care ieșiseră la barul din sat. Replicile dure și pumnii împărțiți l-au făcut pe unul dintre cei doi să plece acasă pentru a chema „întăriri”.

Tatăl unuia dintre adolescenți, alături de fratele băiatului, au venit să pună capăt conflictului. Adulții nu s-au dovedit însă a fi buni negociatori. Dimpotrivă, au agravat situația, iar spiritele s-au calmat abia la apariția poliției.

„Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţişti pentru a verifica aspectele sesizate și pentru aplicarea măsurilor legale. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan, protagoniștii fiind patru bărbați cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, aceștia agresându-se reciproc”, a transmis IPJ Buzău.

Trei dintre cei implicați au fost reținuți pentru 24 de ore.

”Față de trei persoane, cu vârste curpinse între 16 și 44 de ani, toți din Merei, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă şi continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare şi distrugere”, mai spun reprezentanții IPJ Buzău.