Actualitate Social

Șoferi sub influența drogurilor, scoși din trafic, în week-end

Este în creștere numărul conducătorilor auto care, testați în trafic, se dovedește că urcă la volan după ce au consumat substanțe psihoactive. Situația este determinată de faptul că testările cu aparatul drugtest s-au intensificat. Nu mai departe de week-end-ul abia încheiat, doi șoferi tineri au fost depistați la volan, sub influența substanțelor psihoactive.

În primul caz, sâmbătă noaptea, un tânăr de 19 ani care conducea autoturismul pe o stradă din municipiul Buzău, a fost testat și a ieșit pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească în vederea prelevării de mostre biologice. Același drum a fost făcut, noaptea trecută, și de un buzoian în vârstă de 28 de ani. Acesta a fost oprit în zona unui centru comercial și a fost testat, rezultând o valoare pozitivă în cazul unei substanțe psihoactive.

O confirmare a faptului că fenomenul consumului de droguri este în creștere vine și din acțiunile intensificate pentru descurajarea acestor comportamente. În week-end, polițiștii și specialiștii de la Centrul Anti-Drog, au mers la BZM Fest pentru a sta de vorbă cu tinerii participanți la festival.

Foto Facebook/CPECA Buzau

”Activităţile desfăşurate au urmărit prevenirea consumului de substanțe psihoactive și conștientizarea efectelor negative pe care aceste le au asupra fizicului și psihicului uman.  Astfel, pentru o mai bună înțelegere a efectelor negative, au fost folosiți ochelarii tematici, care simulează starea de euforie dată de substanțele psihoactive și băuturile alcoolice. Polițiștii le-au transmis tinerilor faptul că este iluzorie senzaţia de libertate obţinută cu o doză.” transmit polițiștii, printr-un comunicat de presă.