Actualitate

CUM SE CIRCULĂ ÎN JUDEȚ DUPĂ NINSORILE DIN ULTIMELE ORE. Unde e cea mai mare zăpadă pe șosea (FOTO&VIDEO)

Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat toată noaptea trecută și acționează și în această dimineață, unde este cazul, după ce în județ s-au abătut ninsorile.

Drumarii împrăștie sare și nisip pe carosabil  pentru a nu permite omătului să se depună și să ridice probleme șoferilor.

Pe DN 10 la Siriu, acționează în această dimineață, două utilaje de la Drumuri Naționale cu material antiderapant pentru evitarea formării poleiului.  Se acționează, de asemenea, pe DN 2 și DN 1 B, unde carosabilul este umed.  În zona Pogoanele, ninge abundent, fără să bată vântul. Zăpada începe să se depună pe carosabil. Volele si sărărițele împrăștie material antiderapant pe arterele principale, in special pe DN 2 C Smeeni-Padina, unde vizibilitatea este de circa 50 de m.

Pe drumul județean 203 K, Vintilă Vodă- Lopătari, șoseaua este acoperită cu un strat de zăpadă de circa 5 cm. De asemenea, zăpada s-a depus pe drumul județean 204 C Bisoca-Sărulești, unde se circulă în condiții de iarnă.  Se intervine și în zona Pătârlagele unde șoseaua este umedă.

În zona Râmnicului, nu sunt probleme. Ninge moderat și fără a bate vântul. Zăpada nu s-a depus pe carosabil, astfel că se circulă în condiții normale, la fel ca și în municipiul Buzău.

Meteorologii spun că sunt în continuare condiții să ningă. Este, de altfel, în vigoare o informare meteo valabilă până joi la ora 10.00. Conform avertizării, sunt prognozate precipitații care vor cumula local peste 10-15 litri pe metru pătrat. Vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei.
Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h. În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopților și dimineților. Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice.