Actualitate

(FOTO) Al treilea protest la Trezorerie. Ce nemulțumiri au finanțiștii

Zeci de angajați ai Fiscului buzoian au reluat protestele. Finanțiștii s-au strâns în fața sediului instituției, în așteptarea negocierilor ce vor avea loc după amiază la Ministerul de Finanțe. Zeci de persoane au luat parte la protestul care implică afectarea activității Trezoreriei.

Liderul sindical al finanțiștilor buzoieni, Adrian Radu, spune că principala solicitare a angajaților Direcției Județene a Finanțelor Publice este respectarea angajamentelor asumate de către ministrul Finanțelor.

Suntem nemulțumiți în urma protocolului încheiat cu Ministrul Finanțelor, suntem nemulțumiți de reorganizări, din 2019 suntem reorganizați. Fiecare reorganizare a venit cu diminuarea personalului. Totodată, solicităm pentru muncă egală, salarii egale, acestea sunt nemulțumirile noastre în principal, a declarat pentru Șansa News.ro, Adrian Radu, lider sindicat Finanțe

Sindicaliștii spun că vor rămâne departe de birouri până când vor afla rezultatele discuțiilor.

Acțiunile de protest spontane, declanșate la nivel național, ar putea continua pe o perioadă nedeterminată și ar putea degenera în acțiuni de stradă, deoarece, spun sindicaliștii, nemulțumirea angajaților din sistemul fiscal este mult mai profundă și cuprinde  lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa protecției juridice a salariaților, aceștia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanței și lipsa acută de personal.

În permanență ni s-au luat posturi vacante, suntem încărcați peste măsură, colegii mei nu mai pot munci, stau peste program, oamenii au fost trimiși acasă. Oamenii vor sta aici, în fața instituției, până când vor înțelege importanța muncii noastre, a declarat Adrian Radu

 Angajaţii din subordinea Ministerului de Finanţe au declanşat proteste spontane în toată țara, începând cu 11 august, nemulţumiţi de intenția Guvernului de a reducere cheltuielile bugetare prin măsuri care ar afecta peste 22.000 de functionari din sistem.