Alertă Coronavirus Buzău

Cum se prezintă Buzăul, joi, la capitolul infectări cu coronavirus. Care e situația în secțiile de Terapie Intensivă

13 cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, la Buzău, de către Direcția de Sănătate Publică. Unul dintre aceste cazuri nu este alocat însă judetului, pentru că în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că deși testul a fost confirmat aici, infectarea s-a produs în străinătate.

Din restul de 12 bolnavi confirmați în ultima zi dintr-un total de aproape 300 de teste, unul este copil și are 14 ani. Patru bolnavi sunt din orașul Buzău, câte doi din Pătârlagele și Merei, iar ceilalți sunt din Grebănu, Tisău, Ulmeni și Țintești. Doar doi sunt vaccinați anti-COVID.

În afara celor 12 cazuri, a mai fost înregistrat un caz pozitiv de infectare cu  COVID 19 la un pacient de 21 de ani, revenit pe teritoriul României din Franța pe 25 august. El s-a testat conform legislației în ziua a-8-a de carantină. Deoarece de la intrarea pe teritoriul României, pacientul s-a aflat în carantină, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat județului Buzău. Pacientul este izolat iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

În ceea ce privesște situația din secțiile de Terapie Intensivă,  ultimele date arată că la Spitalul Județean Buzău, la ATI, în stare gravă sunt 7 bolnavi, un singur pat fiind liber, la acest moment.  La Ramnicu Sărat, din 5 paturi la Terapie Intensivă, două sunt ocupate.