Alertă Coronavirus Buzău

16 infectări cu SARS-CoV-2 și un deces, raportate, vineri, la Buzău. Printre bolnavi, trei copii, între care unul foarte mic

16 cazuri noi de coronavirus confirmate și vineri la Buzău. Trei dintre pacienți sunt copii de un an, 13 , respectiv 15 ani.

Însă, infecția a fost confirmată la persoane de toate vârstele, inclusiv la bătrâni de peste 80 de ani. Nouă dintre confirmări sunt din Buzău, două din Râmnicu Sărat și câte un caz de COVID a fost confirmat în ultimele 24 de ore la Pietroasele, Vernești, Cochirleanca, Țintești și Podgoria.

Doar unul dintre buzoienii infectați în ultimele 24 de ore este vaccinat anti-COVID.

Pe de altă parte, vineri, este raportat și un nou deces. Este vorba despre o femeie de 84 de ani din Beceni care a ajuns la Urgențe cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testată și confirmată cu SARS-CoV2 în 27 august și internată pe secția ATI.

Starea de sănătate a pacientei s-a agravat de la o zi la alta. Cu toate că i s-a administrat tot tratamentul de care avea nevoie, joi, a survenit decesul. Avea afecțiuni care, coroborate cu coronavirusul, i-au grăbit sfârșitul.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au efectuat 333 de teste.