Actualitate

Cum se reiau cursurile, începând de luni, în școlile din județul Buzău! Situația, pe fiecare unitate de învățământ, aici

Este ziua cea mai așteptată de miile de elevi și profesori din județul Buzău. După două săptămâni de vacanță forțată, copiii și cadrele didactice vor afla ce vor face începând de luni. Se fac analize și se calculează rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ, dacă și câți elevi și profesori sunt în prezent în izolare sau carantină ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 și urmează ca fiecare consiliu de administrație să decidă cum se reiau cursurile începând de săptămâna viitoare.

Ionel Meiroșu, inspectorul școlar general din cadrul IȘJ Buzău a declarat că două treimi din unitățile de învățământ din județ au rata de vaccinare de peste 60%.

„Avem o medie a acestui procent pe județ, este de 61,6%. Avem unități cu peste 60%, destul de multe, aș putea să spun că 2 treimi, și avem și sub 60%, cealaltă treime. Procentul cel mai mare este de 100%, iar procentul cel mai mic este de 21,7%. Școala Gimnazială Mărgăritești are rata de 100%, dar aici avem un singur cadru didactic, GPN Râmnicu Sărat 100%, Școala Gimnazială Buda, 84%, GPN Nr. 10, 73,9%, Școala Gimnazială Vadu Pașii, 65,7%”, a spus Meiroșu.

Lista completă cu procentul de vaccinare din fiecare unitate de învățământ din județul Buzău o puteți citi aici

Situația completă cu privire la modul în care vor fi reluate cursurile în fiecare școală va fi publicată de fiecare unitate școlară în parte dar și pe site-ul ISJ Buzău.

„Urmează să afișeze fiecare unitate de învățământ, și să își anunțe elevii și personalul didactic unde sunt situații de începere a cursurilor în format online. Noi acum din solicitările de la fiecare unitate de învățământ care are această problemă de a trece în online, argumentat cu rata de vaccinare la nivelul unității de învățământ, colaborate, bineînțeles la nivelul unității cu personal didactic sau nedidactic confirmat și se află în momentul prezent în carantina sau în izolare, de asemenea, cu numărul de elevi care sunt la acest moment confirmați și pozitivi, decizia și hotărârea pe care o ia consiliul de administrație la nivelul fiecărei unități și va ajunge pentru avizare”, a spus Ionel Meiroșu pentru șansanews.ro

Sunt însă unități de învățământ care deja au anunțat cum se va învăța de luni.

Școala Nr. 11 din municipiul Buzău

 „S-a luat o decizie în Consiliul de Administrație, dar se așteaptă și acordul Inspectoratului Școlar Județean. Decizia noastră a fost pentru scenariul 2, adică cursuri on-line. În rândul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de aproximativ 70%. Să vedem și astăzi care sunt măsurile suplimentare din ordinul comun.” a declarat directorul Școlii Nr. 11, Tincuța Eftimie.

Școala Nr. 5 din municipiul Buzău

„Noi stăm extrem de bine la rata de vaccinare, respectiv 83% Da, dacă apare în ordinul comun criteriul cu rata de incidență pe municipiu, atunci e un criteriu de care va trebui să ținem seama. Noi ca școală, din punct de vedere al vaccinării și al impactului cazurilor, suntem bine.” a declarat directorul Școlii Nr. 5, Nicoleta Sarafolean.

Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Buzău

”Pentru o săptămână cursurile vor fi reluate în format online”, au declarat surse din cadrul unității de învățământ.

Liceul Teoretic ”Radu Vlădescu” din Pătârlagele

” Din cauza situației epidemiologice, cursurile în unitatea noastră școlară vor fi reluate de luni, 8.11.2021, în format on-line, la toate clasele și pe toate nivelurile, de la clasele pregătitoare până la clasele a 12 a. Vă doresc numai bine și multă sănătate!”, a anunțat directorul Constantin Mircică.

Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu

”Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților cu funcție de bază din Colegiul Național ”B.P.Hasdeu” este 82,29 % din totalul celor 96 angajați.
Raportat la numărul cadrelor didactice cu funcție de bază, procentul este de 87,09%.
Raportat la numărul cadrelor didactice auxiliare, procentul este de 76,92%.
Raportat la numărul personalului nedidactic, procentul este de 71,42 %.
Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%”, se arată pe site-ul unității de învățământ.

Se așteaptă o decizie fermă cu privire la modul în care se va învăța de luni, în condițiile în care este atins criteriul cerut în privința numărului persoanelor vaccinate.

Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Buzău

”Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al ŞCOALII GIMNAZIALE “CĂPITAN AVIATOR MIRCEA T. BĂDULESCU” MUNICIPIUL BUZĂU  este 67,92 % din totalul celor 53 angajați. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%”, se arată pe site-ul instituției de învățământ.

Școala Gimnazială Nr. 15 din municipiul Buzău

”La nivelul Școlii Gimnaziale ”George Emil Palade” rata de vaccinare a personalului angajat este de 66,17% din totalul de 85 de angajați care au baza la unitatea noastră. În rândul personalului didactic ponderea de vaccinare este de 66,17%, în rândul personalului de conducere ponderea este de 100%, iar în rândul personalului auxiliar și nedidactic rata de vaccinare este de 64,70%”, se arată într-o informare afișată pe site-ul școlii.

Consiliul de Administrație a luat o decizie finală:

“Am hotărât ca în săptămâna 8-12 noiembrie să se învețe on-line, dat fiind faptul că rata de incidență pe municipiu este 11,61 ( 4 nov). Ținând cont de faptul că noi avem colective de elevi numeroase, de peste 30 de elevi și din experienta anterioara vacantei, atunci când aveam zilnic 8-12 clase on-line prin apariția cazurilor de copii infectați, am considerat că este mai bine să mai așteptăm să vedem care este evoluția la nivel de municipiu”, au declarat surse din cadrul conducerii școlii.

Știrea în curs de actualizare