Actualitate

CUM ȘI-AU PUS AMPRENTA PANDEMIA ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTUL ONLINE ASUPRA COPIILOR DIN ANII TERMINALI DE STUDIU. Ce rezultate au obținut la simularea Evaluării Naționale elevii de clasa a VIII-a din Buzău

5 elevi de clasa a VIII-a au luat 10 la simularea la Limba Română  în timp ce la Matematică au luat punctaj maxim 17 copii.

La  Limba și literatura română, la simularea la care au participat elevii din ultimul an de gimnaziu, au fost înscriși, la Buzău, 3227 de copii, însă prezenți la examen au fost 2936.

Dintre aceștia, au avut medii peste 5 un număr de 2171 de copii. 5 au luat nota 10.

La Matematică au fost înscriși 3227 de copii, prezenți efectiv în clase 2990, iar promovați, adică cu note mai mari de 5, au fost 1661, ceea ce arată că știința cifrelor le-a ridicat elevilor mari probleme, cu puțin timp înainte de examen.

Au fost însă și 17 copii care au luat 10 la Matematică. Conform calculelor, rata de promovare la Buzău este de circa 65. %.

,, Sunt rezultate bune, dar asta nu înseamnă că nu mai avem de lucru. Trebuie să lucrăm în continuare pentru a diminua problemele create de pandemie și de a obține rezultate cât mai bune.

Fiecare are obligația de a-și îmbunătăți nivelul de pregătire”, a declarat, sâmbătă, pentru șansanews.ro inspectorul școlar general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.


Ministerul Educaţiei a prezentat, vineri seară, rezultatele după simularea Evaluării Naţionale, potrivit cărora 65,6% dintre elevi au obţinut medii de 5 sau mai mari. 25 de elevi au luat media 10, cele mai bune rezultate fiind în Bucureşti şi judeţele Cluj (77,6%), Argeş (71,5%), Brăila (71,3%) şi Prahova (69,9%).

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că rezultatele după simularea Evaluării Naţionale sunt “mai mult decât îmbucurătoare” şi “o veste bună, surprinzătoare pentru cei mai mulţi, surprinzătoare în modul plăcut chiar şi pentru Ministerul Educaţiei”. “(…) sunt rezultate absolut remarcabile care ne dau speranţa că tânăra generaţie reuşeşte să traverseze această perioadă de criză”, susţine Cîmpeanu.

“Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele, îi felicit pe elevii de clasa a opta, care au reuşit să se mobilizeze. Singura explicaţie posibilă este aceea conform căreia crizele, în general, evidenţiază tot ce este mai rău, dar în acelaşi timp evidenţiază şi tot ce este mai bun. În cazul de faţă, în cazul simulării pentru Evaluarea Naţională, din fericire, se constată că au fost scoase în evidenţă calităţile elevilor care după o lungă perioadă de predare online au reuşit să se mobilizeze în aşa fel încât au luat… peste 20 de procente în raport cu anul 2016 a fost rata de promovare. De altfel, în mai toate judeţele ţării rata de promovare a fost peste 50 la sută, avem doar două situaţii – Vaslui cu 47,5% şi Timiş cu 48% – din motive binecunoscute, au fost foarte multe şcoli care nu au putut organiza simularea, fiind instituită carantina”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, la Digi 24