Actualitate

CUM STĂ BUZĂUL LA TREI ZILE DE LA DESCHIDEREA ȘCOLILOR. Câți copii sunt în izolare, câți profesori predau online și câți sunt în concediu medical

  Un număr de 35 de copii din mai multe localități ale Buzăului sunt în izolare la domiciliu, fiind contacți direcți ai unor cazuri de COVID-19. Pe de altă parte, la trei zile de la deschiderea școlilor, Buzăul nu are nici o clasă închisă din cauza coronavirusului.

Potrivit autorităților din Inspectoratul Școlar Județean, miercuri după amiază, un număr de 35 de copii din mai multe unități de învățământ din Buzău sunt în izolare la domiciliu, fiind contacți direcți ai unor cazuri de COVID-19 confirmate.

Este vorba despre elevi ai liceelor Sf.Sava din Berca, Economic și Eminescu din Buzău, despre elevi de la Liceul Tehnologic Lopătari, de la Colegiul Vlahuță din Rm. Sărat. De asemenea, mai sunt copii izolați din cei care învață la școlile gimnaziale 1, 5, 15, de la școala 7 si 11, dar și de la școlile din Costești, Săpoca, Smeeni, Stâlpu, Ulmeni și Vadu Pașii.

Conform raportărilor autorităților, la această oră , 7 profesori au ales să continue să predea online, dintre care 5 sunt de la Berca în timp ce 8 cadre didactice sunt în concediu medical, jumătate fiind de la Berca. 

Potrivit conducerii IȘJ, la Buzău, sunt închise din cauza coronavirusului doar grădinița și creșa din Berca, după ce o bucătăreasă și o femeie de serviciu au fost confirmate cu coronavirus. Confirmările au venit înainte de deschiderea anului de învățământ, însă pentru că cele două angajate luaseră contact cu colegii lor s-a decis ca cele două unități să rămână închise timp de 14 zile. În rest, nu sunt unități școlare închise din cauza coronavirusului.

Metodologia prevede ca atunci când un elev este contact direct al unui caz confirmat cu COVID-19, acesta să rămână în izolare, în timp ce colegii lui de clasă continuă să meargă la școală, conform scenariului pe care îl urmează clasa respectivă.

Dacă pe durata celor 14 zile de izolare, elevul care se află în izolare începe să prezinte semne de boală și este confirmat pozitiv, atunci toată clasa intră în izolare.

În momentul în care într-o școală sunt confirmate 3 cazuri de COVID-19, chiar dacă sunt cazuri din clase diferite, unitatea de învățământ se închide.