Actualitate

Cum va arăta municipiul Buzău în această vară. Disconfort, în special, pentru șoferi

2022 este anul marilor investiții în municipiul Buzău potrivit afirmațiilor făcute, în repetate rânduri, de primarul Constantin Toma. Însă, pentru ca aceste investiții să prindă contur iar orașul să arate cât mai bine, buzoienii au de suportat un disconfort: un imens șantier. Deja au început lucrările de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi, iar astăzi, primarul Constantin Toma, a anunțat ce alte șantiere urmează să fie deschise în această vară. Practic, se va lucra aproape peste tot, iar unele zonele circulația ar putea fi închisă temporar, ceea ce înseamnă trafic îngreunat aproape în tot orașul.

Întrebat de consilierul PNL, Florin Sangiu, care ar fi stadiul lucrărilor aflate pe lista marilor investiții din 2022 anunțată de edilul șef al municipiului, Constantin Toma a răspuns, punctual, despre fiecare șantier ce urmează să fie deschis pe toată perioadă verii.

Cel mai recent ar fi Platoul Dacia, potrivit estimărilor primarului , iar cele trei mari artere din municipiu reprezintă obiectivul zero al edilului care promite că până în toamnă pe aceste străzi se va circula ca-n palmă.

”În centru, lucrările se vor începe săptămâna aceasta. Bulevardul Industriilor a început deja, de ieri. Astăzi se toarnă deja stratul de uzură pe calea doi, în zona Industrială.  Bulevardul Unirii, deci după ce se va finaliza, se va începe și cu Bulevardul Unirii, bineînțeles, se va finaliza Bulevardul Industriilor, se vor face toate modificările și se va finaliza toată lucrarea pe strada Transilvaniei, este o singură firmă, după care vor veni cu toții, și cu dale și cu asfalt și cu toate amenajările pe care le avem pe Bulevardul Unirii de la un capăt la altul.

Cert este că, până în toamna acestui an, deci nu forțăm lucrurile, suntem în termenii contractului, toate cele trei străzi ale Buzăului, cele mai mari străzi ale Buzăului, vor fi finalizate. De exemplu, dacă vorbim de Transilvaniei, s-a lansat în licitație și bucata dintre Fabrica de Bere și ieșirea spre Vernești, vorbesc partea de trotuare, canalizații pentru cabluri îngropate, spații verzi, deci toată amenajarea aceea pentru că strada Transilvaniei este una singură și va fi la fel peste tot”, a explicat Constantin Toma

Podul Metalurgica, închis 104 zile

O altă lucrare extrem de importantă este reabilitarea Podului Metalurgica. Aici ar fi trebuit deja să înceapă reabilitarea, însă sunt întârzieri și atunci termenul pentru deschiderea șantierului a fost amânat până spre luna mai, deși inițiat s-a anunțat că lucrările vor începe pe 15 martie.

”Sub podul de la Metalurgica, adică vorbim de podul de peste calea ferată, sperăm spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai. Sunt mari probleme cu agenții economici din zonă, mai trebuie reparată calea ferată spre spre Fabrica de Zahăr. Aici suntem într-un regim special pentru că este și linia de înaltă tensiune. Toată situația aceasta trebuie pregătită foarte bine pentru că este legat de protecția muncii, în mod special, pentru că nu este o glumă să lucrezi sub tensiune, la propriu, acolo. Și vor fi foarte multe trenuri care vor fi deviate, locomotivele electrice vor fi înlocuite de locomotive diesel, sunt multe probleme. Dar ne pregătim astfel încât, la sfârșitul acestei luni, aprilie, începutul lunii mai, să fie șantier și acolo”, a spus Toma.

Lucrările vor dura 104, timp în care circulația în zonă va fi închisă.

”Pe podul peste calea ferată de la Metalurgica va fi întreruptă circulația total, 104 zile. Și atunci toată circulația va intra pe podul de la Drăgaică și vom începe Bulevardul Republicii”, a mai explicat Toma.

În luna aprilie vor începe și lucrările pe Bulevardul Republicii și strada Iazul Morilor, iar spre finalul anului . Spre sfârșitul anului, se va drumul și șantierului și pe 1 Decembrie 1918.