Actualitate

(FOTO&VIDEO) Ard dealurile la Pietroasele! Incendiul, în imediata apropiere a zonei mistuite în week-end

UPDATE: „In cursul zilei de astăzi pompierii buzoieni au fost solicitați să intervina pentru stingerea a 19 incendii de vegetație uscată.

In acest moment pompierii buzoieni intervin pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii de amploare pe raza comunelor Pietroasele și Merei.
In cele două locații au fost mobilizați peste 50 de salvatori cu 10 autospeciale în sprijin acționând și forte din cadrul Serviciilor voluntare și Ocolului silvic.
La nivelul ISUJ Buzău au fost luate măsuri pentru activarea grupei operative in vederea conducerii și coordonării intervențiilor și suplimentarea personalului prin ridicarea nivelului de alertă.
Având în vedere întinderea mare și zona greu accesibilă, până la acest moment nu a fost estimată o suprafață afectată.
Situația este in dinamică, în funcție de evoluția acesteia sunt pregătite forte suplimentare care sa fie direcționate in zonă”, transmite ISU Buzău.

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seară în zona Pietroasele-Merei. Limbi de flăcări uriașe și un fum gros sunt vizibile de la kilometri distanță. Oamenii s-au impacientat crezând că focul s-a reaprins la Breaza, comuna învecinată, acolo unde în week-end s-a înregistrat cel mai mare incendiu din acest an.

Incendiul este vizibil din drumul național. Din imaginile surprinse de buzoieni se poate observa că flăcările se întind pe o suprafață destul de mare.

La momentul postării acestei știri, 20 de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Vom reveni cu amănunte.