Actualitate

CUM VA FACE FAȚĂ GERULUI RAM TERMOVERDE. Conducerea Regiei: ”Suntem pregătiți, dar pot apărea probleme”. Zonele critice

calorifer

Prognoza meteorologilor, care anunță ger năprasnic în următoarele zile, pune în gardă autoritățile.

La Buzău, conducerea RAM TermoVerde spune că teoretic, Regia poate asigura furnizarea agentului termic în blocurile și instituțiile racordate la sistemul centralizat de încălzire. Dar, pe de altă parte, nu exclude apariția unor avarii generate de rețelele vechi, care, suprasolicitate în aceste zile geroase, pot ceda în anumite puncte. De asemenea, ar putea apărea și probleme legate de presiunea din conducte.

,, Noi avem toate sursele funcționale. Nu avem nicio problemă pe partea de producție agent termic. În schimb, pe de altă parte este posibil să apară evenimente punctuale în zona de distribuție, pe rețelele de agent primar și agent secundar, unde noi avem totuși niște probleme cu vechimea rețelelor, cu reabilitările făcute acum foarte multă vreme. Calitatea lor nu mai e una tocmai bună. Noi vom asigura agent termic în parametrii corespunzători indicațiilor meteo pe care  le găsiți în momentul furnizării. Presiunea va fi un subiect foarte sensibil”, a declarat pentru șansanews.ro și focusfm, directorul RAM TermoVerde Buzău, Dorin Lețea.

Punctele vulnerabile, pe care reprezentanții societății de termoficare din Buzău le monitorizează atent zilele acestea, sunt în cartierul Dorobanți și zona Caraiman.

Avem probleme în zona blocurilor G1-G2, cele de lângă Contactoare, și pe vechile trasee din zona Dorobanți și Caraiman. Am mai acoperit din zonele deficitare, am făcut si câteva schimbări punctuale de rețele, dar nu știi niciodată când pot apărea probleme”, a mai declarat Lețea.

La sistemul centralizat de încălzire din Buzău mai sunt, în prezent, circa  4 900 de clienți, dintr-un  total de aproximativ 35 de mii de apartamente .

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • sa va ia dracu cu noul vostru RAM, ca tot cel vechi era mai bun, mai eficient, mai ieftin! Nu a fost caldura suficienta in calorifere pe gerul asta, am inghetat noaptea in apartamente.