Actualitate

E CEA MAI AȘTEPTATĂ VESTE. Orașul Buzău rămâne în scenariul verde

E cea mai așteptată veste de către buzoieni.   Municipiul reședință de județ rămâne în scenariul verde. Autoritățile județene spun că, cel mai probabil, luni, școlile vor rămâne deschise pentru toți elevii.

Joi, municipiul reședință de județ era la milimetru distanță de scenariul galben, având o incidență de 1 caz de coronavirus la mia de locuitori. Dacă vineri, ar fi sărit de acest prag, luni, școlile și-ar fi desfășurat cursurile după scenariul galben, ceea ce însemna că ar fi mers în bănci doar preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din clasele terminale.

Vineri, după confirmarea a 14 cazuri noi de COVID 19, în întreg județul, Direcția de Sănătate Publică a recalculat rata de îmbolnăvire și a ajuns la o valoare de 0.96. Asta înseamnă că, cel mai probabil, luni, vor merge la cursuri, toți elevii, fiind în continuare valabil scenariul verde.

Pe de altă parte, au ieșit din codul galben, vineri, școlile din orașul Pogoanele și din localitatea Cilibia, astfel că luni vor merge fizic în bănci toți copiii de aici.

Rămân în scenariul galben localitățile buzoiene Colți, cu cea mai mare incidență la nivelul județului, 2.16 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, Pănătău, Largu, Țintești, Poșta Câlnău, Luciu și Cozieni.

Restul comunelor buzoiene sunt în scenariul verde.

Mica Publicitate