Actualitate

EPISOD DE IARNĂ. Aproape 100 de tone de material antiderapant, împrăștiate pe drumurile din județ

E cod portocaliu de ninsori și vânt puternic, în zona de munte a  Buzăului, și cod galben, în restul județului.

Până vineri seară la ora 18.00, vântul va avea intensificări susținute, la munte, va sufla la rafală cu viteze de până la 130 de km la oră.  Va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic în timp ce temporar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

În rest, vântul va sufla cu viteze de până la 80 de km și va ninge, spun meteorologii, existând risc de formare a poleiului.

Noaptea trecută, a nins în tot județul. Responsabilii de la Consiliul Județean spun că drumarii au intervenit pe mai toate drumurile. 27 de utilaje au fost scoase pe trasee, pe drumurile județene, împrăștiind aproape 100 de tone de material antiderapant.

Pe de altă parte însă, oamenii spun că drumarii nu au intervenit peste tot. Redăm mesajul postat pe facebook de o buzoiancă, ce reclamă drumul cu probleme, acoperit de zăpadă și polei, pe tronsonul Smeeni-Albești:

” Se pare că pe stimații drumari i-a luat iarna pe nepregătite!!!Nu s-a dat cu nimic pe șosea!!!Smeeni-Albești! ”

Buzoianca postează și o fotografie care să susțină cele reclamate:

Polițiștii spun că vineri dimineață, în județul Buzău nu e nici un drum blocat, însă chiar și așa, oamenii legii recomandă atenție maximă la volan și viteză regulamentară.

Iar pe lângă precipitații și vânt puternic, gerul  cuprinde întreaga țară. O avertizare cod galben de ger este valabilă până luni la ora 10.00. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă vor coborî sub -20 de grade.  

  Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

La Buzău, luni la ora 9.30, sunt -4 grade, iar maxima zilei va fi de -2 grade Celsius. Meteorologii spun că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Mica Publicitate