Actualitate

Dăm primăvara pe o iarnă în toată regula. Cât ține vremea rea

Săptămâna debutează cu vreme rea, specifică mai degrabă iernii decât primăverii care va debuta, calendaristic, mâine. Tot sud-estul țării se află, de luni dimineață, sub avertizare cod galben de ninsori viscolite și intensificări ale vântului. Meteorologii anunță că vor fi precipitații, mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h. Local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală. Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până marți la ora 10,00. Iată, mai jos, textul avertizării meteo:

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 06:00 – 1 martie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite
Zone afectate: sud-estul țării

      În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală.
      Pe litoral și în deltă precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Notă: Până la mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și la munte, temporar va ninge, iar vremea va fi rece pentru această perioadă.