Actualitate

(UPDATE) Date din anchetă. Cum a murit bărbatul din Căldărăști, atacat de trei minori

UPDATE: Procurorii vin cu noi informații legate de cazul de la Căldărăști, care a șocat întreaga țară. Anchetatorii prezintă ce s-a întâmplat din momentul în care bătrânul a fost atacat de 3 copii și până a fost găsit fără viață.

“La data de 23.03.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliție cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăști, județul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 82 de ani. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 22.03.2023, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol și l-au deposedat de bicicletă. Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat în urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, însă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în special în zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sustrasă.

A doua zi, pe data de 23.03.2023, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală. În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părți moi. Având în vedere vârsta autorilor faptei, în cauză s-au luat măsurile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare, pentru minorul care a împlinit vârsta de 14 ani dispunându-se efectuarea unei expertize neuropsihiatrice”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Bărbatul de 81 de ani din Căldărăști, bătut și jefuit de trei copii cu vârste între 9 și 15 ani, care l-au batjocorit și i-au furat bicicleta, a murit de frig.

Este concluzia la care au ajuns medicii legiști după efectuarea necropsiei, care a arătat că hipotermia a fost cauza morții bărbatului.  Potrivit lui Valerică Văsii, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, instituție care coordonează cercetările în acest caz, bărbatul, rămas peste noapte pe câmp, fără să se poată mișca din cauza loviturilor primite, a suferit un șoc hipotermic și, în final, a murit. Parchetul face cercetări pentru infracțiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Între timp, toți cei trei minori vor fi evaluați. Adolescentul de 15 ani a ajuns la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde va fi expertizat, în vreme ce ceilalți doi copii, de 9 și 10 ani, preluați deja de asistenții sociali și duși într-un centru de primire în regim de urgență al DGASPC Buzău, vor fi evaluați psihologic.

Detalii despre cazul care a șocat întreaga comunitate din Căldărăști AICI.