Actualitate

Descoperire macabră: un craniu și oseminte umane, găsite într-o pădure din Lopătari. Ce suspectează autoritățile

Descoperire șocantă în comuna Lopătari, într-o zonă împădurită de lângă satul Vârteju, unde un localnic a dat peste un craniu uman și mai multe oseminte. Acesta a apelat imediat autoritățile, iar polițiștii buzoieni au început cercetările. există suspiciunea că ar putea fi rămășițele unui bărbat din comună, care a fost dat dispărut de familie la începutul lunii decembrie anul trecut. Deocamdată aceasta nu este însă decât o supoziție, iar pentru stabilirea vechimii craniului și a provenienței acestuia se va face o expertiză medico-legală.

“Au fost găsite oseminte, un craniu şi alte oase de proveniență umană. Urmează a se efectua necropsia în urma căreia se va stabili legătura cu o persoană. În zona respectivă în care au fost găsite osemintele, la sfârșitul anului trecut a fost dat dispărut un bărbat, însă, deocamdată, nu se poate face legătura cu certitudine, până când nu vor fi încheiate cercetările”, a declarat Ane-Mari Vrapciu de la IPJ Buzău.

În comună, toată lumea bănuiește că osemintele ar putea să îi aparțină bărbatului dispărut fără urmă în decembrie, căutat de familie și autorități fără succes.

“M-au anunţat câţiva localnici că au găsit ceea ce pare a fi un craniu de om, Ar fi al cetăţeanului care a dispărut acum câteva luni, Ion Bostan. Ştiu că s-a deplasat poliţia la faţa locului aseară, a fost găsit în proximitatea satului Vârteju, de acolo de unde era. Stătea într-o casă, într-o zonă destul de izolată. Într-o pădure, într-o vale au găsit craniul. Avea soţie, un băiat. Se presupune că el ar fi, urmează cercetări. L-a găsit un cetăţean din Vârteju, în pădure şi aşteptăm concluzii să vedem dacă este vorba despre el sau nu”, a spus primarul din Lopătari, Claudiu Constantin