Actualitate

De 4 ori mai mulți buzoieni atacați de câini față de anul trecut! Cifrele care stârnesc îngrijorarea

Sursă imagine: Universul Argeșean / google.com

Gestionarea câinilor fără stăpân e de mult timp o problemă spinoasă cu care se confruntă municipiul Buzău, dar și alte localități din județ. Doar că anul acesta lucrurile par să fie deja scăpate de sub control. Agresivitatea maidanezilor, prezenți în număr mare pe străzi, dar și în comune, este dovedită și de numărul mare de atacuri pe care le-au dat aceștia.

Nu mai puțin de 43 de buzoieni au sunat anul acesta la 112 pentru a cere ajutor, după ce au fost atacați de câini. Numărul apelurilor, deși nu pare mare, este de 4 ori mai mare comparativ cu anul trecut, când în intervalul ianuarie – octombrie au fost raportate doar 10 atacuri.

De asemenea, potrivit jandarmilor buzoieni, a crescut semnificativ și numărul apelurilor care anunțau prezența unor câini posibil agresivi, chiar dacă nu în toate cazurile a existat și un atac. Astfel, potrivit unei situații prezentată de Inspectoratul Județean de jandarmi Buzău, la solicitarea Șansa News, anul acesta au fost 178 de astfel de apeluri, față de 49 anul trecut.

”În ce privește apelurile privind câini posibil agresivi, anul acesta au fost înregistrate 178 de apeluri, față de 49 în 2022.  Dintre cele 178 de apeluri, 52 semnalau prezența câinilor în mediul urban, iar 126 în mediul rural. Pe această cale, 43 de persoane au sesizat faptul că au fost atacate de câini, față de 10 anul trecut”, arată IJJ Buzău.

Situația nu reflectă însă decât în mică măsură acest fenomen, în condițiile în care nu toate atacurile câinilor sunt anunțate la 112, existând și persoane care se duc direct la spital pentru îngrijiri medicale și vaccin antirabic.