Actualitate POLITICĂ

“De aproape 7 ani, Buzăul trăiește numai în șocuri. Oamenii așteaptă o schimbare.” Liderii PNL Buzău au prezentat, la Focus Tv, planul pentru reconstrucția organizației

Alegerile au trecut, de acum începe munca. Organizația județeană a PNL Buzău va fi reconstruită astfel încât la alegerile de peste 3 ani să se poată lupta de la egal la egal cu principalul adversar, PSD. Este mesajul transmis miercuri seară, la Focus Tv, de liderii PNL Buzău, proaspăt aleși în funcțiile de conducere.

Președintele organizației județene, deputatul Gabriel Avrămescu, și prim-vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, totodată președinte al organizației municipale a PNL Buzău, au fost prezenți în platoul Focus Tv, aceasta fiind prima apariție televizată după scrutinul din week-end, când cei doi au primit votul liberalilor din județ pentru a conduce partidul în următorii 4 ani. Liderii PNL au prezentat linia pe care vor merge în următorii ani și ce planuri au pentru a duce partidul cât mai sus în preferințele electoratului.

“Suntem o echipă încă din octombrie iar proiectul nostru este unul de minim 8 ani la PNL Buzău și ne dorim foarte mult ca la următoarele alegeri să avem o structură care să se poată lupta de la egal la egal cu principalul nostru adversar, PSD. Așa cum am demonstrat de când am preluat organizația, facem o opoziție reală PSD-ului aici și nu mimăm nici o luptă, nu există nici o înțelegere ascunsă. În continuare va fi aceeași determinare pentru a reuși să câștigăm bătăliile electorale care ne așteaptă. Am dat de la început o rezoluție de a nu exista nici o alianță la nivel local cu organizațiile PSD și acest lucru se va respecta în continuare, atât în municipiu, cât și în județ pentru că vedem cu toții că orașul este o nenorocire, sunt multe șantiere începute și abandonate, străzile sunt distruse, și la fel e și în județ. E adevărat că până acum n-a existat o alternativă, dar de acum este o alternativă serioasă”, a declarat președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.

La rândul său, președintele organizației municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, a vorbit despre primele decizii luate la nivelul organizației dar și despre planurile pentru viitorul imediat. “Avem nevoie de oameni competenți”, a spus la Focus Tv senatorul Vlad Pufu.

“A trebuit să sudăm o altă echipă, am ales ce era mai reprezentativ și am reușit să conturăm la municipiu o echipă de vicepreședinți și de membri, oameni integri și care au ce spune în comunitatea lor. La fel și la județ. Am reușit după ani de zile să ne vedem unii cu alții, să ne trasăm linii directoare pentru anii care urmează, să stabilim ce avem de făcut, să ne prezentăm. Ce înseamnă a face opoziție activă PSD-ului? Să nu mai asistăm pasivi la tot ce ne înconjoară și ni se spune, să ne implicăm cu toții, de la simpli cetățeni până la liderii partidelor și reprezentanții în consilii. Este un proiect pe care ni-l propunem. În primul rând, să aducem oameni competenți în jurul nostru, oameni care sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă, oameni care pot strânge la rândul lor alți oameni care să propună un program, idei cu care să reușim să contrabalansăm oferta electorală a PSD. Deși, de multe ori, oferta electorală a PSD nu există. Prezintă foarte multe intenții, după care nu există finalitate.”

Odată ce alegerile au trecut și a fost creionată echipa cu care PNL Buzău va merge pe un nou drum, urmează o altă etapă extrem de importantă pentru liberali. Și anume, recâștigarea încrederii electoratului și atragerea în partid a unui număr cât mai mare de buzoieni cu inițiativă și dornici de luptă pentru binele orașului și al județului. În vizorul noii echipe de conducere a PNL Buzău vor fi tinerii dar și întreprinzătorii mici și mijlocii.

“De acum încolo începem munca. Ne vom identifica foarte bine electoratul și simpatizanții, noi am pierdut foarte mult  în ultimul timp pentru că am deviat de la mesajul pe care îl aveam către micii investitori, comercianți, cei care aduc plus valoare societății, adică cei mici și mijlocii, plătitori lună de lună de impozite. Trebuie să fim partidul celor mulți întreprinzători care lună de lună se confruntă cu ceea ce înseamnă economia românească, o junglă.  Noi trebuie să încercăm să fim portavocea lor. Trebuie să-i recuperăm, să capete din nou încredere în PNL pentru că ei sunt fundamentul. Trebuie să avem un mesaj și pentru tineri pentru că sunt mulți care nu lucrează în corporații, dar au inițiativă, vor să producă, să crească profesional. Partidul trebuie să fie sprijinul lor, să-i aducem către noi”, a adăugat senatorul Vlad Pufu.

Liderii PNL Buzău și-au propus să aducă în echipa lor persoane care să se implice activ în implementarea proiectelor pentru dezvoltarea Buzăului. Un nou pas va fi făcut joi, 8 iulie, când este convocat Biroul Politic Județean al PNL Buzău, ocazie cu care va fi desemnat secretarul general al formațiunii.

“Avem primul Birou Politic Județean convocat în care plecăm de la evaluarea organizațiilor, vom stabili zone cu responsabili pe localitate. Vom ști ce avem de făcut, în ce situație suntem, ca să putem să creștem partidul. Ca să putem să câștigăm voturi peste 3 ani, trebuie să ne identificăm toți simpatizanții și toți membri din județ. Și pentru asta e nevoie de implicarea tuturor. Dacă venim și doar simulăm că suntem membri și venim doar la poză, acest lucru nu este compatibil cu viziunea noastră: asumare și implicare. Dacă nu ne implicăm cu totul în munca de reconstrucție a organizației, nu avem cum să facem echipă bună. Vrem să reconstruim pe baze solide dar avem nevoie de oameni care să își asume. Ne dorim să creștem partidul și să-l reconstruim iar asta se face cu oameni dedicați și care au curajul și tăria să reziste presiunilor care vin din partea celorlalți. Să formăm echipe care pot să colaboreze”,a precizat deputatul Gabriel Avrămescu.