Actualitate

De ce a curs (iar) apă neagră la robinetele buzoienilor. Unde s-au semnalat probleme

Mai mulți abonați ai Companiei de Apă din municipiul Buzău au semnalat, începând de seara trecută, faptul că la robinete curge apă improprie consumului. Ore în șir, apa a fost închisă la culoare, iar cauza a fost anunțată, în această dimineață, de Companie, printr-un anunț transmis la pachet cu scuze adresate abonaților:

”Urmare a a unei avarii produse pe rețeaua de transport DN400 de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în data de 16.06.2023, și care a solicitat un timp de reparație foarte mare, circa 16 ore, s-a creat un disconfort semnificativ (apă tulbure) utilizatorilor din cartierele cu case … Serviciul de furnizare a intrat în parametri normali de funcționare de la ora 6,00 (17.06.2023). Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați!”

 Potrivit aceluiași anunț, zonele afectate au fost cartierul Nicolae Titulescu (boulevard Nicolae Titulescu, strazile: Basca Mare, Enachita Vacarescu, Clujului, Dreapta, Zefirului, Alexandru Vlahuta, Molidului, Rascoalei, Bazalt, Tiglari, I.D. Petrescu, Th. Neculuta), cartierul Constituției (cu străzile C-tin Gavanescu, Prutului, Ion Andreescu, Acad. Mina Minovici) și cartier  Simileasca (cu străzile Lăstunului, Transilvaniei și Depozitului).

Conducerea Companiei de Apă Buzău anunță că nu s-au prelevat probe de la robinetele consumatorului întrucât furnizorul cunoaște și cauzele și zonele unde apa furnizată a fost improprie consumlui.

Totuși, în această dimineață, continua să apară sesizări cu privire la faptul că apa de la robinete este tulbure. Astfel de reclamații ne-au fost transmise din zona central a orașului, respectiv blocurile din cartierele Bazar-Obor.

Ultima oară când apa furnizată buzoienilor din mai multe cartiere a fost de o asemenea calitate a fost înaintea sărbătorilor pascale. Atunci, deși s-au prelevat probe de la robinetele reclamanților, concluzia Companiei de Apă, în urma analizelor, a fost aceea că apa a fost bună de consum. Câtă vreme instituții ca DSP sau OPC sunt într-un somn prelungit, rămâne cum au stabilit, în laboratorul propriu, reprezentanții furnizorului.