Actualitate

De ce ”Ciomu” din Buzău primește despăgubiri mai mici decât pacientul ”zero”. Ce spune bărbatul nenorocit pe viață

După ce în urmă cu câteva zile, Costică Maroleanu, bărbatul cu organul sexual amputat, a câștigat procesul în fața medicilor, noi detalii apar în acest caz.

Avocata fostului militar susține că suma pe care o are de primit ca despăgubiri clientul său, Costică Maroleanu, este mică în raport cu ceea ce a primit pacientul din celebrul caz „Ciomu”. Avocata Cristina Moiseanu declară că decizia instanței judecătorești a fost subiectivă, iar argumentele pentru care suma este mult mai mică ar fi că pacientul s-ar îmbogăți „nejustificat”, fapt care devine subiectul principal al revoltelor online.

În emisiunea „Toc Șou” cu Dan Răspopa, de pe Focus TV, avocata explică faptul că nu există o grilă de unde să se extragă sume exacte pentru faptele comise. Fiind o apreciere subiectivă, din decizia redactată există motivarea că suma acordată ar putea conduce către o îmbogățire bruscă, însă instanța nu a adus o argumentare clară. Instanța apreciază că suma oferită este una satisfăcătoare.

Cauza, susține avocata, nu a fost nicidecum „o vânătoare de medici”, ci cazul este foarte important pentru prevenție, pentru ca acest scenariu sumbru să nu se mai repete.

Bărbatul susține că și-a dorit să câștige nu pentru el, ci pentru ca familia sa, care a cheltuit sume mari pentru tratamentele lui costisitoare.

În timp ce Costică Maroleanu era în direct, prin telefon, în emisiune, soția i-a atras atenția că e ora la care trebuie să-și ia medicamentele, fapt care demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, suferința buzoianului. Acesta a spus că starea generală de sănătate i-a fost grav afectată în urma intervenției chirurgicale de amputare a organului sexual.

Reamintim că bărbatul are 62 de ani, iar în anul 2014 s-a prezentat la Spitalul Județean pentru un atac cerebral. În urma investigațiilor, s-a constatat avea probleme urinare din cauza diabetului. O sondă montată greșit a dus la infecția organului genital, fapt care a condus, în final, la amputare.