Actualitate

VIDEO: DE CE SURVOLEAZĂ ELICOPTERELE CERUL BUZĂULUI? Ce se întâmplă

Spectacol aerian astăzi pentru buzoieni. Formații de avioane și elicoptere vor brăzda cerul pe tot parcursul zilei. Evenimentul va marca 110 ani de la efectuarea primului zbor cu un aparat mai greu decât aerul, pe pamânt românesc, de către Aurel Vlaicu, pionier al aviaţiei mondiale.

”Buzoienii se vor bucura de prezența aeriană pe tot parcursul zilei de 17 iunie, cu formații de elicoptere IAR 316B,  IAK 52 si IAR 99 Standard”, Gabriela  Șerban,  compartiment  Informare și Relații publice , Baza Aeriană Boboc, .

Tot astăzi buzoienii au parte de o expoziție organizată în Parcul Cârng.

” Expoziția aniversară, prin care marcam  110 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu, are în prim plan replica aeroplanului Vlaicu II,  la scară 1:1, perfect funcțională. Alături de această piesă centrală,  au fost realizate panouri fotografice care evidențiază importanța acestui zbor pentru aviația militară română”, Gabriela  Șerban,  compartiment  Informare și Relații publice , Baza Aeriană Boboc .

Replica expusă astăzi în Parcul Crâng a fost realizată cu ocazia aniversării a 100 de ani de la primul zbor,  de către fabrica Romaero  București,  și stă la Baza Aeriană,  conform unui contract de comodat.

De asemenea, de la ora 15.00 va avea loc  un  moment de omagiere la Monumentul Aripilor Româneşti, în Parcul B.P. Haşdeu.

Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic  este continuatoarea tradiţiilor primei Şcoli Militare de Pilotaj, înfiinţată la 1 aprilie 1912 pe dealul Cotroceniului.