Divertisment

DE LA COSTUMUL POPULAR LA UNIFORMA DE MILITAR. Cine e interpretul de muzică populară care a trecut de la microfon la trasul cu arma

Valentin Ghencea este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din Buzău. Cu o experienţă de peste 15 ani pe scenă, artistul nu s-a mulțumit doar cu prestațiile de pe scenă, ci și-a dorit să urmeze o școală pentru a avea un loc de muncă stabil. De curând, el a absolvit Școala de Comunicații și Informatică de la Craiova, a depus deja jurământul de credință pentru patrie, iar în scurt timp va îmbrăca haina militară.

Din cauză că atunci când era elev erau foarte puţine locuri disponibile în Armată,  Valentin nu şi-a urmat acest vis, de a deveni soldat, însă în urmă cu câteva luni, viața avea să i se schimbe la 180 de grade. Cum a aflat că s-au scos noi posturi în Armată, interpretul a plecat imediat la Craiova, acolo unde a urmat cursurile Școlii de Comunicații și Informatică, pe care le-a și încheiat.

Artistul a declarat că pregătirea de la Craiova  a fost foarte grea din cauză că le-au fost impuse tot felul de restricţii din cauza pandemiei, iar cel mai mult l-a afectat purtarea măştii în timpul antrenamentelor.

Valentin Ghencea spune că cea mai frumoasă amintire pe care a trăit-o în această pregătire a fost prima tragere cu arma:

“A aflat locotenentul că ştiu să cânt şi la prima tragere am susţinut un mic recital în faţa tuturor colegilor şi gradaţilor, în jur de 130-150 de oameni.”

Vineri, pe 3 iulie, interpretul de muzică populară, Valentin Ghencea, a depus jurământul la Centrul de Instrucţie pentru Comunicaţia şi Tehnologia Informaţiei Craiova, şcoală ce se află în subordinea Comandamentului Comunicaţiilor şi informaticii care formează şi perfecţionează resursa umană din Ministerul Apărării Naţionale şi din alte instituţii. El va începe să lucreze din 24 august, la București, de unde speră să revină la Buzău, la familie, cât mai curând.

Valentin nu vrea să renunțe la muzică.

“Pentru mine, muzica rămâne prima dragoste. Nu o să renunţ niciodată, din contră, o să îmbin utilul cu plăcutul.”

Dincolo de cariera militară pe care o va începe și de cea de artist, Valentin Ghencea trăiește momente unice și în plan personal. El urmează să devină tată de fată.

Artistul pregăteşte o piesă despre viaţa lui în straie populare şi în uniformă. Cât despre cariera de militar în cadrul Forţelor Terestre, acesta doreşte să se perfecţioneze şi să avanseze în funcţia de subofiţer.