Divertisment

OLGUȚA BERBEC, TAXATĂ DE FISC. Artista nu a putut să justifice 400.000 de lei

Cântăreața de muzică populară Olguța Berbec a fost taxată de Fisc, după ce nu a reușit să își justifice cei aproape 400.000 de lei din conturi. Artista a câștigat în primă instanță, după ce s-a judecat cu cei de la ANAF, însă a pierdut în apel.

Olguța a fost supusă verificărilor Fiscului, fiind considerată persoană cu risc fiscal. Inspectorii au constatat că în perioada 2013-2014, artista a folosit, dintr-o sursa neidentificată, fonduri în valoare de 379.000 lei pentru restituiri ale unor imprumuturi primite, achiziții de bunuri mobile, cheltuieli cu vacanțe și călătorii. Pe numele artistei, Fiscul a emis decizii de impunere de aproape 61.000 de lei reprezentand impozit pe venit si aproximativ 29.000 de lei reprezentand accesorii.

Artista a căror piese răsună la radio Focus Fm a avut de dat explicații în instanță. Aceasta a spus că 36.000 de euro din banii imputati de ANAF provin de la fratele său, care i-a restituit un împrumut de 11.000 de euro și care a împrumutat-o ulterior cu 25.000 de euro. De asemenea, artista a mai arătat că de la tatăl sau, care este pensionar și care are o pensie de aproximativ 500 de euro pe lună, are 12.000 de euro. Alte sume, a arătat Olguța Berbec Novac, provin din vânzarea unor bijuterii și a unei masini “Audi”.

În primă instanță, artista a câștigat procesul cu Fiscul, dar a pierdut definitiv în apel. Judecătorii au arătat că vedeta nu a fost convingătoare atunci când a justificat sumele de bani provenite de la membrii familiei.