Divertisment

BUZOIANUL CARE A RENUNȚAT LA FOTBAL PENTRU RINGUL DE DANS. Cât de plinuţe au ieşit doamnele din pandemie şi cum le pregăteşte instructorul Marius Enache pentru vară

Și-a deschis o sală de dans cu doar o lună înainte de pandemie. Nu și-a putut desfășura activitatea din cauza coronavirusului, dar acum revine în forță, asaltat de doamnele care vor să se antreneze, care vor să danseze, unele din pasiune, altele cu gândul că astfel vor mai da jos din kilogramele acumulate în timpul pandemiei.

Marius-Valentin Enache are 27 de ani. La început a făcut fotbal de performanță. În urmă cu 10 ani și-a descoperit însă și pasiunea pentru ritm și mișcare pe ring, iar de curând și-a îndeplinit și visul, acela de a-și deschide propria școală de dans.

Instructorul Marius Enache declară pentru șansanews.ro, prima dată într-un interviu, că la școala lui, adulţii învaţă alfabetul dansului, iar pentru cei care vor să facă mișcare, antrenamentele pot înlocui orele de la sala de fitness.

“Practic, înveţi alfabetul dansului, care-i stângul, care-i dreptul şi în acelaşi timp faci multă, multă mişcare, motiv pentru care mulţi dintre adulţii care vin la mine la clasă au renunţat la sala de fitness pentru cursurile de dans.”

Momentul deschiderii sălii de dans nu a fost cel mai oportun pentru Marius, pentru că a izbucnit pandemia iar locația a trebuit să fie închisă. În perioada în care a nu a putut lucra la sală, tânărul a realizat filmulețe cu pașii de dans, pe care le-a trimis cursanţilor şi studenţilor de la cele două ansambluri pe care le pregăteşte: Ansamblul “Sânzienele” din Smeeni şi “Coroniţa” din Spătaru.

De la 1 iulie, Marius şi-a reluat activitatea, respectând toate măsurile de distanţare fizică. La primă oră, în sală au fost prezenți mai mulți cursanți decât spera antrenorul.

“Au fost prezenţi nu numai cursanţi dinainte de pandemie dar şi câţiva noi. Doamne de peste 30 de ani mi-au spus că abia aşteptau revenirea la ore pentru că pandemia le-a dat bătăi de cap şi le-a adus în plus câteva kilograme. Am personalizat orele şi chiar am prelungit puţin programul fiind  convins că vor scăpa repede de kilogramele în plus. La mine la cursuri nu vin numai oameni care vor să înveţe să danseze ci şi oameni care vor să se menţină în formă prin arta dansului.”

Instructorul Marius Enache declară în exclusivitate pentru șansanews.ro că de la 1 septembrie pregăteşte şi cursuri de dans pentru copii, dacă pandemia o să-i permită.

Pe lângă diplomele pe care le deţine în arta dansului, Marius Enache este pasionat de maşini, fiind absolvent al unei facultăți de inginerie mecanică, domeniu în care și lucrează zi de zi, dincolo de dans.