Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

DUPĂ CÂTEVA ZILE DE ACALMIE, BUZĂUL ÎNREGISTREAZĂ UN NOU VAL DE INFECȚII CU CORONAVIRUS! Zeci de persoane confirmate

O nouă zi cu zeci de îmbolnăviri de coronavirus, la Buzău. 33 de persoane au aflat că sunt infectate cu COVID-19, cele mai multe după ce s-au simțit rău și s-au prezentat la Spitalul Județean.

Noul val de confirmări era așteptat în condițiile în care, de marți, DSP Buzău a reluat prelucrarea testelor prelevate de la suspecții de coronavirus, după ce zile bune niciun test nu a fost efectuat la Buzău în lipsa kiturilor necesare. Marți, specialiștii din laboratorul DSP au primit kiturile lipsă așa că au prelucrat probe și au dat rezultatele în doar câteva ore. Astfel, în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 33 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 80 de ani. Mulți dintre ei au fost depistați pozitiv după ce au ajuns la Spitalul Județean prezentând simptome clare de boală. Alți 2 buzoieni au fost confirmați cu infecție cu coronavirus după ce s-au testat la cerere în laboratoare private. Bolnavii nou confirmați au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Cu cele 33 de noi confirmări, Buzăul ajunge să numere 684 de cazuri de coronavirus. 462 de persoane s-au vindecat însă 21 și-au pierdut viața.