Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

De la piață, direct în centrul de vaccinare anti COVID. Buzoienii și râmnicenii se pot imuniza rapid, în noi centre ce vor fi deschise în weekend

Autoritățile din Buzău vor să intensifice ritmul de vaccinare anti COVID, astfel că pun la dispoziția locuitorilor celor două municipii din județ noi centre de imunizare. Sâmbătă, 15 mai, în Buzău și Râmnicu Sărat vor fi deschise două noi centre unde populația va fi imunizată doar cu buletinul, fără programare. Centrele vor fi amenajate în locuri aglomerate din cele două orașe, astfel încât să poată fi imunizate cât mai multe persoane, chiar în momentul în care ies din case pentru a merge la cumpărături.

La Râmnicu Sărat, noul centru de vaccinare va fi amenajat în parcarea Kaufland, și va fi deschis sâmbătă și duminică. Râmnicenii care vor ajunge aici pentru vaccinare vor trebui doar să prezinte cartea de identitate și apoi le va fi administrat serul Pfizer.

“Începând de mâine, sâmbătă, 15 mai, de la ora 10:00, cu program 10:00- 18:00, sâmbătă și duminică, vom deschide un punct de vaccinare în parcarea Kaufland. Râmnicenii vor veni doar cu buletinul, nu trebuie programare. Cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât mai repede vom scăpa de aceste restricții. Aici va fi un container dotat cu tot ceea ce trebuie pentru un centru, dar și 3 corturi pentru preluarea râmnicenilor și vaccinarea acestora”, a declarat pentru șansanews.ro, subprefectul de Buzău, Viorel Holban.

Noul centru va fi funcțional weekendul acesta. Între timp, autoritățile fac demersuri pentru a-l transforma, chiar de săptămâna viitoare,  într-un centru drive-thru, după modelul celui de la Buzău, care a avut un succes semnificativ.

“Am avut în vedere să facem, ca și la Buzău, un drive-thru, dar pentru că nu am găsit medici în timpul scurt, încercăm săptămâna viitoare, de vineri, să dăm drumul la un punct de vaccinare drive-thru, pentru că la Buzău a avut un mare succes , încă se vaccinează oamenii și pentru că vin mai ușor cu mașina decât ar veni pe jos sau la un punct fix. Sperăm ca de vinerea viitoare să dăm drumul la un punct drive-thru astfel încât de sâmbăta viitoare să fie program 10:00-18:00. Iar pentru vaccinarea în cursul săptămânii celeilalte, am găsit medicii pentru programul 16:00- 20:00.”

Și buzoienii din municipiul reședință de județ vor avea la dispoziție un nou centru unde se pot vaccina cu ser Pfizer. Sâmbătă și duminică va fi deschis un centru fix amenajat în apropierea Pieței Centrale, mai exact în parcarea unui cunoscut fast food din zonă. Astfel, buzoienii care ies la cumpărături în Piața Centrală vor putea trece și pe la centrul de vaccinare și în doar câteva minute vor primi serul anti coronavirus, economisind astfel timp și scăpând de programarea pe platformă.

“Având în vedere adresabilitatea de la centrul drive-thru, am stabilit că este bine să venim și în întâmpinarea buzoienilor care nu pot ajunge cu autoturismul. Așa că mâine, la ora 10:00, deschidem în zona Pieței Centrale, adică în parcarea McDonald’s,  un punct de vaccinare fix, cu program sâmbătă și dumnică, între orele 10:00-18:00. Aici se vor vaccina buzoienii cu ser Pfizer, urmând ca ulterior, în funcție de adresabilitate, să stabilim cum vom proceda pentru a veni în întâmpinarea dorinței de a fi vaccinați”, a declarat subprefectul Marieta Boloș.

Odată deschise cele două noi centre, autoritățile speră să accelereze ritmul de imunizare, astfel încât riscul apariției unui nou val de îmbolnăviri să fie limitat pe cât posibil.

De la debutul campaniei de vaccinare, la Buzău au fost administrate peste 109 300 de doze de vaccin. Aproape 46 de mii de persoane au primit ambele doze. Astfel, acoperirea vaccinală la nivelul județului este de aproape 30 %.